Första maj!

Gabriella Toresson / 01 Maj, 2018 kl 09:24 / Allmänt
0 kommentarer


Sen jag blev inskriven hos barnmorskan har jag väntat på kallelse till specialistmödravården. Jag har (till99.9%) vetat att det är barnmorskan som ska skicka remiss dit. Sist jag var hos henne frågade jag om jag skulle dit någonting, då svarade hon att det var tarmläkarna som skulle skicka remiss dit om de ansåg att det behövdes. Så jag antog att det inte behövdes eftersom jag haft ganska tät kontakt med "min" läkare och han inte har  nämt något om det. 

Igår skrev iaf en tjej till mig som är i typ samma sits som mig. Gravid, utan tarm med ulcerös kolit i botten och frågade om jag vart på specialistmödravården ännu. Då svarade jag nej. De visade sig iaf att det absolut är barnmorskan som ska skicka remiss dit redan när man skrivs in, vilket jag gjorde typ vecka 8.

Jag ringde specialistmödravården och de visade sig iaf att det absolut är barnmorskan som ska skicka remiss dit redan när man skrivs in, vilket jag gjorde typ vecka 8. Dom sa att jag redan i vecka 22 skulle vart där på flödeskontroll, de kollar flödet i navelsträngen om jag fattat rätt. 
Vi med dessa sjukdomar har en ökad risk för en del grejer under en graviditet som såklart måste hållas koll på. Självklart började jag googla och det ska man ju ALDRIG göra. Så igår var jag lite småless på att man tydligen alltid måste vara om sig och kring sig för att det ska bli rätt. Kan man bara inte förvänta sig att de som jobbar med viktiga saker har liteeee koll? 

Absolut, alla kan ju absolut göra fel och det KANSKE inte är hela världen, men OM det nu skulle vara något som är lite tokigt, hur skulle jag känna då?!
Aja, jag ringde iaf och lämnade ett meddelande till min bm för att hon skulle skicka en remiss så snart som möjligt. Vi får väl se :)

Första maj idag! Helt galet. Men härligt. Träden börjar bli gröna nu och det är ju en ljuvlig tid vi har framför oss. Ilse och Sebbe sover fortfarande men de borde väl vakna snart. Klockan närmar sig 9.30! Skönt för vilse att sova ut lite :)