Ett stycke hus!

Gabriella Toresson / 30 December, 2016 kl 13:06 / Allmänt
1 kommentarer


Nu tror jag minsann att se börjar närma sig inflyttning i vårt hus! Idag har jag ringt på kommunen för att boka slutbesiktning (det hette visst något annat) men hon som ska göra det var ledig så får ringa igen på måndag. 


Andra veckan i januari hade jag tänkt boka besiktningen till för då är det förmodligen klappat och klart tills vi kommer hem med flyttlasset! Har ju ockuperat ett rum hos mamma och svärisarnas garage med möbler. Om jag längtar nu? Svar ja! Vill bara knäppa med fingrarna till vecka 2 och teliportera mig hem. Underbara älskade hem! 

Ett stycke farstukvist! Samma golv ska vi ha i hallen!


Dessa satans rubriker..

Gabriella Toresson / 28 December, 2016 kl 15:46 / Allmänt
0 kommentarer


Barnet och hennes pappa ligger och matchvilar tillsammans just nu. Alltid innan sena matcher måste ilse ta en nap för att orka med en kväll på ishallen. När matcherna börjar 19.00 är vi sällan hemma före 22.30 och de blir alldeles försent för henne om hon inte vilar. 


Normalt så sover hon inte på dagarna längre och har inte gjort det på bra länge. Jag önskar att hon ville sova på dagen för det är ju faktiskt skönt när man iallfall kan städa undan lunchen i lugn och ro. Men det är omöjligt att få henne att somna runt 12. Hon är helt enkelt inte trött. Normalt blir hon trött runt mellan 14-16 någon gång. Men somnar hon 14 sover hon ju lätt till 16.30 och sen söver hon både mig och Sebbe på kvällen. Inte roligt! 

Tänka sig, att vår unge imorgon blir 2 år! Vem kunde ana att vi får 2 år sen skulle sitta på ishallen och en av tjejerna sa "nu är de inte länge kvar till 2015 Gabbi, håll ut" 
-Ja, svarade jag. De kommer inte komma någon unge före nyår. 
Och tro på fasen att jag 5 timmar senare vaknade med jordens värkar. 
Ut kom en arg bebis som skrek och skrek i typ 3 månader. 
Men sen, ljuvligare unge har jag väl aldrig mött. Höhö. Knappt partisk mor! 

Hon är nästan helt blöjfri sen några veckor tillbaka. Jag har tyckt de varit svårt att veta när man ska sluta ha blöja när man är iväg. Men sen kände jag att ska hon ena sekunden kissa i blöjan och andra sekunden ska hon kissa i toan, då måste hon bli helt snurrig på mig!?
Hon är ju inte ens två år så om hon kissar ner sig 1,2 eller 3 gånger spelar väl inte direkt någon större roll för mig.
Nu har hon knappt aldrig blöja på dagarna utan bara när hon sover.
Imorse när hon kom in till oss och sa "kissa" gick hon till toaletten och då var blöjan fortfarande helt torr, efter 12 timmars sömn. Förmodligen en engångsföreteelse men ändå duktigt tycker jag! 




Skulle gärna vara barn 2016! 😊☝🏼


En ny vinterjacka!

Gabriella Toresson / 28 December, 2016 kl 11:36 / Allmänt
2 kommentarer


Nått jag verkligen skulle villhöva (vilja ha+behöva=villhöva) är en ny vinterjacka. Den röda jag håller i handen på bilden fick jag i julklapp när jag gick i ETTAN PÅ GYMNASIET! Snacka om kvalité! Det är den bästa jackan jag haft. Varm och lagomt lång. Ettan på gymnasiet är alltså 9 år sen nu i jul, snacka om valuta för pengarna! 
Men nu börjar den spela på sista refrängen och jag känner mig faktiskt lite less på den, av någon underlig andledning.
 
Iallafall, igår skulle jag på apoteket och hämta ut en sån där liten beställning igen och då gick jag in på en butik jag aldrig annars går in i eftersom allt där inne är så satans dyrt.
Om jag säger som så, jag skulle nog hoppat att gå in där igår också. Såklart så hittar jag den perfekta jackan att köpa. Svart, lagomt lång, svart pälskrage och bara alldeles alldeles underbar! Nu var den underbart dyr också trots att den var på 30% rea, så den fick jag snällt hänga tillbaka. Trist. När saker är dyrt.
 
Hur trevlig jacka?
 
Att den har en riktig pälskrage går ju att diskutera om det är bra eller dåligt. Jag äter kött och jag köper skinnskor och skinnväskor men jag skulle aldrig köpa en riktig pälsjacka. Jag vet inte ens om man kan jämför skinnskor med en pälsjacka? Men i vilket fall så tas pälsen och dunet på alla woolrichs jackor från djur som redan är slaktade för att ätas. Så då tycker jag att det känns som en annan sak. Eventuellt (helt säkert) tycker säkert många att jag är ute och cykla nu. Men så ser jag det. 
 
Info från deras hemsida! 
 
Woolrich policy kring dun och fjädrar

Dun och fjädrar som används som stoppning är biprodukter från matindustrin och Woolrich garanterar att inget dun eller fjädrar kommer från plockning av levande djur eller liknande. Vi anser att plockning av dun eller fjädrar från levande djur är vedervärdigt och omänskligt och kommer aldrig vara en del i att stödja denna verksamhet.

 

Life is life!

Gabriella Toresson / 27 December, 2016 kl 20:51 / Allmänt
1 kommentarer


Som minst har jag vägt 36 kilo, det var 2 dagar innan jag blev utskriven från sjukhuset. När jag ser bilder från det, så får jag kalla kårar. Så fruktansvärt hur mycket kroppen kan förändrar på så kort tid. Förmodligen väger jag inte jättemycket mer just nu. Men jag ser inte så sjuk ut nu som jag gjorde då. Man ser minst sagt att jag vart dålig. Men det bryr sig inte försäkringskassan om inte ;)
 
 Här har vi en nyligen stomiopererad tjej. Även om jag inte blir speciellt glad över att se den bilden, så måste jag ju ändå tycka att min kropp är fruktansvärt grym. Flera års kamp och 3 veckors totalt krig och jag står ändå där. Halvt naken och posar för min karl ;) 
 

och det är så jag säger det...

Gabriella Toresson / 27 December, 2016 kl 11:23 / Allmänt
0 kommentarer


 
 

Mostern kan!

Gabriella Toresson / 27 December, 2016 kl 11:00 / Allmänt
0 kommentarer


Ilses moster kan det här med julklappar! Hon är ju själv en sådan jag skulle kalla för pysseltjej så hon fixar pyssel till min tjej! Tummen upp för det! Ilse är en pillerfia och gillar att pillra med småsaker så detta är perfekt för henne! 
 
 

Tisdag!

Gabriella Toresson / 27 December, 2016 kl 10:42 / Allmänt
0 kommentarer


Jag är minst sagt dagvild nu när det är massa röda dagar hit och dit. Igår hade jag lördag och dagen innan det hade jag söndag, verkar inte alls rimligt. 
 
Igår var vi på hockey och hejade, tyvärr utan vidare resultat. 
 
I januari har vi 3 lediga dagar på raken, hur lyxigt? Det hör inte till vanligheterna här hemma. Det finns i princip inte en enda ledig helg mellan september-mars. 1 dag i veckan är normalt att vi får vara lediga tillsammans alla 3. Men i januari så!  Då ska vi troligast åka hem för att förmodligen få flytta in i vårt hus. Förstår ni så vi längtar? Egentligen skulle de vara färdigt innan jul men det blev såklart försenat. Nu hoppas jag verkligen att det står klart innan 13 januari, annars blir vi smått galna!
 
Snart kan vi bjuda hem våra kompisar hit! 
 
 
 

1,2,3!

Gabriella Toresson / 25 December, 2016 kl 19:09 / Allmänt
0 kommentarer


De 2 översta bilderna har ni ju sett innan, men inte den sista. Tänkte med jämna mellanrum visa ärret så jag själv kan titta tillbaka och kolla hur de sett ut och eventuellt finns det någon nyfiken människa här inne som också vill se min snygga mage ;). Kroppen är ju fantastiskt. För ca 4 veckor sen skar dom upp min mage och tog ut 1,5 meter tarm och nu är det ändå hyfsat fint. Hur knasigt är det?
 
Detta är första bilden jag har, här hade de tagit bort förbandet för första gången sedan operationen! 
 
Här var samma dag som stygnen rök. Eller, dom kallas ngt annat, dom där hämtstiftet! 
 
Och detta är idag, 4 veckor senare. Är svälld fortfarande men det kommer jag kanske vara ett tag. Hur ska jag veta? Har aldrig sytt ett enda stygn innan!
 

Det blev jul i år också!

Gabriella Toresson / 25 December, 2016 kl 18:58 / Allmänt
0 kommentarer


Igår var alltså självaste julafton. Vi vaknade hos min mamma och gjorde oss klara för en förmiddag ute hos Sebbes föräldrar. Åt lunch, glass och träffade tomten! Ilse, vad är hon egentligen rädd för? Kan inte skrämma henne med tomten iallafall. Strax innan Kalle åkte vi hem till mamma och uffe för att tillbringa eftermiddagen och kvällen där. Tomten kom igen och delade ut paket.
 
Men maten hörrni! Min mamma brukar beställa vissa saker från Löran och i år hade min syster önskat rökta räkor och aioli. Alltså, vet inte hur många jag åt men fler än min syster tror jag iallafall. Åt dessutom några till kvällsfika också. Sjukt mumsigt men smaken i munnen vid sänggående och när jag vaknade var inte den bästa. Hehe..
 
Det blev en tidigt kväll för oss alla, imorse stod klockan på 05.30 och vi var så trötta när klockan ringde. Ilse, som blir vansinnig när hon blir väckt lyckades somna om i bilen runt 7 och sov till 8. Kan hända att hennes mamma slumrade till också. 
 

Vår lilla loppa som inte tvekade på att krama tomten! 
 
 

2-års kalas!

Gabriella Toresson / 23 December, 2016 kl 16:08 / Allmänt
0 kommentarer


Igår hade vi ett litet för tidigt födelsedagsfirande för Ilse. Eftersom vi inte kommer vara här på ilses födelsedag så fick de helt enkelt bli så. En lyckad kväll blev det med för mycket folk på för liten yta, alltså helt underbart! Mamma hade bakat olika sorters bullar/kakor också hade vi beställt en pippitårta från charm! Vår fröken är inte suuupermycket för godsaker men bullar gillar hon också åt hon lite på tårtan! Hon blev till sig när den föreställde Pippi! Blir nog något kalas i miniformat hemma i Karlstad också 🙈 




Imorgon kommer tomten och han har lämnat överjävligt mycket klappar under vår gran. Verkar som att vi (våra barn?) varit väldigt snälla iår! 


When you become a monster!

Gabriella Toresson / 19 December, 2016 kl 20:43 / Allmänt
0 kommentarer


Sen jag kom från sjukhuset har mitt tålamod och mitt humör verkligen vart så långt ner på botten de går att komma. Minsta lilla motgång har fått mig att bli ett monster. Min man och min fantastiska mormor, som varit med oss i Karlstad sen jag blev utskriven, har fått sig både en och två utskällningar. Helt fruktansvärt, jag vet. Och dom har absolut inte förtjänat något av det. Ett exempel var när S hade handlat med sig mat hem efter en träning och skulle laga enchiladas, en rätt som jag verkligen diggar. Nu var de ju bara så att denna rätt innehåller en del rödlök och lök är inte optimalt för mig att äta. Så jag blir, bokstavligt talat ett monster och frågar hur fan han tänker och att han minsann får åka och handla något annat. Sen hoppar jag in i duschen. Väl där inser jag ju hur hemskt det är att jag beter mig så, så jag får ropa in honom och säga förlåt och att det blir jättegott men att jag egentligen inte ska äta så mycket lök. Han lagade och jag åt. Ljuvligt gott.


Att Rune föll på att sprängas när jag vaknade dagen efter behöver man ju inte bry sig om, den gjorde ju inte det. 
Alltså inte sprängas av bajs utan luft. Jag släpper ju numera mina fjärtar helt okontrollerat i min påse. Och lök gör att man blir "gasig", alltså ingen vidare kombo när man inte kan hålla in en fjärt..;)

Tålamodet och humöret blir bättre i takt med att jag mår bättre. Samma kväll som enchiladas-kvällen pratade vi lite om det fantastiska humör jag haft på sista tiden och jag kom på att de är tusan värst för mig själv. Jag vet/visste inte om jag vill(e) grina, skrika, stänga in mig i lägenheten helt själv föralltid eller bara gräva ner mig någonstans. Och att känna själv att man är rent av en riktigt surpuppa mot min man, dotter och mormor är en hemsk och fruktansvärd känsla. 
Att vara arg, ledsen och frustrerad över en situation man inte kan rå på är hemskt, speciellt när den situationen gör en till en dålig mamma/fru. Hemskt hemskt. Vill aldrig mer känna som jag känt de sista veckorna.. 

Min och Sebbes senaste smskonversation ☝🏼 han längtar nog mycket efter som fru! 🙈


Det finaste jag vet!

Gabriella Toresson / 18 December, 2016 kl 21:53 / Allmänt
0 kommentarer


Alltså kärleken mellan dom här 2 har verkligen växt medan jag varit "borta". Ilse har blivit extremt pappig nu. När vi var på julfest i fredags hade hon vaknat otröstlig och ropat på sin pappa! När vi kommer hem, alltså hennes lycka när hon får se sin pappa? Jag kom först då Sebbe körde upp bilen i garaget och visst, hon blev glad över att se mig, men när Sebbe kom höll hon på stt fnissa ihjäl sig och blev så fruktansvärt glad. Hon fnissade hela kvällen som en nykär tonåring ungefär! 


Ljuvligt att se dom 2 tillsammans ❤




Hemma!

Gabriella Toresson / 18 December, 2016 kl 16:21 / Allmänt
1 kommentarer


Igår kom vi äntligen hem! Helt ljuvligt! Även fast jag bor i Karlstad så är Sundsvall de jag kallar hem! Folk blir snurrig när jag är i Karlstad och säger att jag ska åka hem! 


Idag har vi vart en sväng och kollat in huset och de blir ju så fint! Önskar att kakelkillarna var sånna som jobbade söndagar när de behövdes men tydligen inte. Skämt å sido, det blir väldigt fint och jag vill flytta in nu och aldrig åka därifrån. 

Efter en sväng till huset och på Sibylla så åkte jag ut till Alnö och fick massage hos Kicki! Så sjukt skönt men ont. Nu väntar jag med spänning på träningsvärken! 

Nu ligger jag och glor på mamma, Louis och Ilse som bakar bullar och det är totalt kaos 🙈 
Vi längtar efter att Sebbe får lite julledigt nu! 



Jul i vårt hem!

Gabriella Toresson / 15 December, 2016 kl 22:36 / Allmänt
0 kommentarer


Dessa trevliga ljusstakar (kallar man dom det?) köpte jag på en butik här i Karlstad och nu till jul tyckte jag de skulle vara lite trevligt att klä in dom i lite grönt. Gick förbi min favorit blomsteraffär Binderiet och köpte 4 eukalyptuskvistar och gick hem och satte fast dom med lite ståltråd. Väldigt trevligt blev det tycker jag, lite juligare än innan. Jag undrar hur lång det tar innan min man uppmärksammar det? 
 
Min mamma hade styrt upp lite jul här hemma under tiden jag låg på sjukhuset så det är inte helt opyntat här men inte heller som vi brukar ha. Men det får funka för i år. När vi kommer tillbaka till Karlstad så ryker ju allt julpynt ändå! 
 
 
 
 
 

Skola, föris och arbetslöshet...

Gabriella Toresson / 15 December, 2016 kl 22:11 / Allmänt
4 kommentarer


I år igen hade jag sökt skola. Sammanlagt 11 utbildningar. sjuksköterska allihopa och överallt i Sverige. Jag kom inte in på en enda. Verkar det roligt det? Som lägst var jag reserv 43. Står kvar i reservkön här i Karlstad och hemma i Sundsvall. Inte för att jag skulle kunna flytta hem till Sundsvall OM jag skulle komma in där.
Smart gjort av alla som pluggat innan barn och giftemål måste jag säga! 
 
Så störigt att jag har så ruttna betyg så jag inte kan komma in någonstans. Dessutom har Ilse fått dagisplats som vi tackat ja till men jag tycker det känns knas att lämna henne på förskola om jag själv är hemma om dagarna. Ena sekunden tänker jag att jag ska använda dessa 15 timmar till att träna och återhämta mig så länge de behövs tills jag börjar känna mig som mig själv igen och andra sekunden känner jag bara NEJ, jag kan inte göra så mot henne. Hur ska jag kunna motivera mig att lämna henne där OM hon skulle vara jätteledsen?
Men vi får väl se hur det blir. Hon är ju ändå rätt stor nu och när vi hänger på öppna förskolan så är det hon och 1-åringar ungefär. Alla i hennes ålder går ju redan på föris och det är ganska stor skillnad på en 1-åring och en 2-åring. Det händer väldigt mycket på 1 år i deras ålder. 
Sånna här beslut önskar jag att någon annan tog åt mig! 
 
 
 
 
 

Sjukhusbesök och husuppdateringar!

Gabriella Toresson / 15 December, 2016 kl 21:33 / Allmänt
0 kommentarer


Torsdag idag! Det närmar sig jul hemma i Sundsvall. Jag blir lite nervös över att resa iväg nu, sjukhuset och dom som opererat mig är ju här i Karlstad och jag har ju typ lärt känna dom. Jo, jag har ju hunnit upp på sjukan en gång till och kolla till mitt ärr som tidigare i veckan fortfarande vätskade och jag tyckte det såg läskigt ut. Jag har bestämt mig för att kolla upp allt en gång för mycket än en gång för lite efter allt som hänt. Sjuksköterskorna tycker nog jag är lite lätt överdriven men vem bryr sig. Så länge de känns tryggt och bra för mig så är det bra! 
 
Men nu längtar jag verkligen hem. Även om allt känns lite sisådär ska det bli väldigt skönt att komma hem. Jag önskar dock att vi fick lite längre tid hemma. Jag, Ilse och mormor åker hem på lördag men S kommer hem natten till 22:a dec. Sen måste vi lämna Sundsvall tidigt på juldagen, tråkigt nog.
På söndag ska jag dock på massage! Hur skönt? Längtar!  Ljuvligt att få bort alla knutar jag har i ryggen/nacken. Sjukhussängar är inte det bästa har jag nog märkt!
 
Huset börjar ta form men det kommer tyvärr inte vara klart på utsatt datum så vi kommer inte kunna bo där i jul som vi hade hoppats på. Allt detta pga att köket blev försenat, så jäkla dåligt. Kommer ALDRIG mer betälla NÅGONTING från Vedum. Det är ett som är säkert! Vi var där i November förra året och bestämde kök och toalettinredning och ändå är det de som gör att huset blir färdigt senare än bestämt. 
 
Man måste väl ändå älska färgen i vårt sovrum? Stod mellan en mörkare grå och en ljusare. Vi valde den mörkare! Längtar tills jag får sätta upp mina fjäderlampor ovanför sängborden här! 
 
Bli färdigt nu, huset! 
 
 
 
 
 

Önskelista till Ilses rum!

Gabriella Toresson / 14 December, 2016 kl 18:17 / Allmänt
0 kommentarer


Här är några saker jag skulle vilja att Ilse hade till sitt rum hemma i Sundsvall! 




Min nya kropp!

Gabriella Toresson / 12 December, 2016 kl 20:21 / Allmänt
4 kommentarer


Att gå ner 10 kilo på några veckor är ju inte att rekommendera. Man känner inte igen sig själv de minsta. Att dessutom få en påse på magen gör att man absolut inte känner igen sig själv. Jag undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid min nya spegelbild? Jag hoppas det! 

Så här ser jag ut nu för tiden...


Låt henne slippa!

Gabriella Toresson / 11 December, 2016 kl 08:52 / Allmänt
0 kommentarer


Nått som jag oroar mig för är att den här skit-sjukdomen jag har haft (antar att jag inte har den längre?) ska hoppa över till Ilse. 

Det finns en viss risk att den är ärftlig och jag vill verkligen verkligen verkliiigen inte att hon ska behöva ha det som jag har haft det. 

Skulle hon få problem med kistan när hon blir äldre så kommer jag ju kräva att dom kollar henne ordentligt. 

Men om det skulle visa sig i tid att hon har UC och det kan medicineras så är de ju inte jätteroligt att behöva äta medicin med eventuella biverkningar. 
Snälla låt henne slippa!!



Lördag!

Gabriella Toresson / 10 December, 2016 kl 22:06 / Allmänt
0 kommentarer


Dagen började med att jag skjutsade S till ishallen. Bortamatch mot brynäs idag. Resultatet behöver inte inte tala om! Hem och göra sig klar och sen gick vi iväg på en liten julmarknad som höll till i närheten av där vi bor, tyvärr var det inte mycket att hänga i julgranen så då gick vi och åt lunch på pinchos. 
 
Sen jag låg på sjukhuset (och till och med på operationsbordet) har jag pratat om och varit så sugen på det. Så idag tog jag, mormor och Ilse tag i saken och åt lunch där. Mums säger jag bara! Gick en sväng till saluhallen och handlade ingredienser till köttsoppan som mormor ska laga imorgon, det är något jag också varit brutalt sugen på sen jag blev sjuk. Mums säger bara, mormors köttsoppa är det bästa jag vet! 
 
Traskade hemåt och Ilse somnade i vagnen, hon är liksom mittemellan att sova eller inte sova på dagen. Sover hon på dagen är hon vaken mellan 22-23, ingen dröm precis för hon sover inte längre på morgonen så det resulterar i en väldigt gnällig liten fröken. När hon inte sover på dagen sover hon ungefär 19-7.30, det är ju väldigt mkt bättre. Dock blir hon ju brutalt trött runt 16-tiden när hon inte sover, så det är ju verkligen synd om henne då, när man inte vill att hon ska somna. 
 
Jag och mormor har ätit sushi till middag och den är ju också grymt god. Snart har jag kryssat av alla "måste-äta-grejer" som jag hade på min lista. Ilse somnade precis så nu ska jag kika lite tv innan sängen kallar och vänta in min make. Dom där 2 lediga dagarna vi såg frameot har jag hört bara är att glömma, najs! 
 
 
Titt på dom här 2 nykära individerna! År 2010!
 

Hockeyfredag!

Gabriella Toresson / 09 December, 2016 kl 20:21 / Allmänt
0 kommentarer


En van hockeytjej! Det är inte många matcher vi missar. Vi måste ju heja på vår tredje familjemedlem 😊👏🏼


Blod gör mig nervös!

Gabriella Toresson / 09 December, 2016 kl 14:47 / Allmänt
1 kommentarer


Nu har jag vart på sjukhuset och tagit på alla stygn. Skönt att få det gjort! När jag kom hem så upptäckte jag att själva snittet börjat blöda igen. På samma ställe som sist, då sa sjuksköterskorna att de inte var någon fara om de skulle hända igen. Men nu blir jag lite småstressad då jag inte ha kvar stygnen. Är det någon som kan nått om sånt här? Är de normalt att de kan börja blöda lite från ett snitt? Sjuksköterskan som tog stygnen sa att allt såg bra ut men man blir ju nervös när de kommer blod..

Någon som vet? 

Jag hoppas att ärret kommer bli fint iallafall. Jag får vara noga med att tejpa det! 


Vår stora lilla tjej!

Gabriella Toresson / 09 December, 2016 kl 10:55 / Allmänt
0 kommentarer


Denna lilla tjejen har verkligen prövat mig sen jag kom hem från sjukhuset. Hon gör precis tvärtemot det jag säger, hela tiden. Är det nått typiskt 2-åringar eller en reaktion på att jag inte vart med henne på cirka 3 veckor? 


I vilket fall är hon ju bara de bästa som finns, även fast hon får mig att vilja dra av mig håret somliga stunder. 


Vi har snart en 2-åring!

Gabriella Toresson / 08 December, 2016 kl 21:16 / Allmänt
0 kommentarer


En bit påväg på ilses födelsedagspresent. Hon fyller ju 2 år 29 december och jag vill att hon ska ett dockskåp. Efter lite funderingar kom jag på att hon kanske är liite för liten för ett riktigt dockskåp med massa småprylar i. Så efter lite googlingar så bestämde vi oss för att köpa ett dockskåp med en massa maileg-grejer i! Lite större grejer och väldigt mycket sötare.

Av tomten (läs mormor) har hon önskat sig prinsessan på ärten som också finns till det.

Det behövs lite pynt för att göra de gulligt men jag har ju ett tag på mig. Idag testade vi bara om allt fick plats så nu står dockskåpet (egentligen en hylla) i förrådet och väntar in födelsedagen. Synd att garderoben var för stor. Men den är för söt för att lämnas tillbaka!

Hyllan köpte jag på rea på jollyroom. Ville egentligen ha en annan, ett riktigt dockhus men när detta var på rea kom Anette Sundberg i mig fram och jag kände att 799 mot för 1999kr inte ens gick att diskutera.


Ett steg i rätt riktning!

Gabriella Toresson / 08 December, 2016 kl 12:55 / Allmänt
3 kommentarer


Vårt hus går framåt, även om de verkar som att de kommer dra ut på tiden litegrann. Egentligen har vi verkligen inte tid för att dom ska sega på eftersom vi bara är hemma cirka 1 vecka runt jul och då vill vi ju att de ska vara klart så vi får ställa in våra möbler. Men vi får se! Egentligen är de bara köksluckorna, bänkskivan och hallgolvet, toaletten och tvättstugegolvet kvar så de borde ju kunna gå lite fort om dom lägger på en rem 🙈

Igår fick vi iallfall bild på att trappen var på plats och det ser så väldigt fint ut! För tillfället känns allt bajs för min del men jag hoppas att allt kommer börja kännas bättre när jag kommer hem.


Min man!

Gabriella Toresson / 07 December, 2016 kl 17:33 / Allmänt
0 kommentarer


Min man är en fantastisk varelse, såklart! Under mina nästan 3 veckor på sjukhus har han åkt som ett skållat troll mellan ishallen, sjukhuset och vårt hem. Jag skulle verkligen inte ha velat bytt med honom. Han har gjort gjort allt grymt bra!


Mina 2!

Gabriella Toresson / 06 December, 2016 kl 23:03 / Allmänt
1 kommentarer


Efter dom här 3 veckorna vill jag aldrig någonsin vara ifrån dessa två igen. Speciellt inte den lilla, ikväll när hon somnade bredvid mig i soffan låg jag och snusade länge i hennes nacke. Bästa lukten som finns! Blir aldrig mer barnvakt för henne!

Kör pappan bar överkropp så kör barnet bar överkropp, det är sen gammalt!


You can't dance with the devil on you back so shake him off..

Gabriella Toresson / 06 December, 2016 kl 16:35 / Allmänt
0 kommentarer


Upp som en sol och ner som en pannkaka. Så kändes det igår. Men idag är det bättre, även om allt som hänt den sista tiden känns sjukt. Jag tror att igår var första gången jag faktiskt funderade över vad jag har gått igenom och det är ju ingen liten grej jag vart med om egentligen.
 
Min mormor är ju här och hjälper mig med Ilse nu när jag har lite svårt att göra vissa saker. Jag får ju inte lyfta och sätter jag mig på golvet är det ingen lätt grej att ta sig upp. Igår och idag har mormor kämpat med att tvätta våra fönster, dom var så smutsiga när hon kom men nu ser man ut ur dom. Hon har även hunnit med att göra rent ugnen! Hon tvättade dom sista fönstrena samtidigt som jag lagade lunch, när vi ätit tog vi en prommis till en inredningsbutik som ligger här i närheten. Det blev tyvärr inga köp där idag så sen gick vi vidare in mot stan bara för att få lite frisk luft, så härligt väder idag! Var in på en klädbutik och hittade en kjol som jag tyckte var så fin, tills jag kollade prislappen. Priset låg runt 4000kr så den var ju bara att glömma, tråkigt nog. 
 
Just nu ligger vi i soffan och kollar på madicken, vår unge är en riktigt Astrid Lindgren-unge. Skönt tycker jag för jag tycker att de är minst lika bra som Ilse tycker! 
 
 
 
 
 
 
önskelista
En liten smärre önskelista från mig! Tycker jag är värd varenda grej efter den här månaden ;)

En mindre bra dag!

Gabriella Toresson / 06 December, 2016 kl 09:27 / Allmänt
1 kommentarer


Egentligen vet jag inte om jag borde skriva det här. Men jag gör det!

Igår var första gången som stomiägare som jag totalt bröt ihop. Det började redan på Apoteket när jag skulle hämta ut min "lilla" beställning med stomigrejer. När jag skulle betala så ville jag skrika rätt ut! Nästan 2000 spänn för någonting man verkligen inte ens vill ha. Så då blev jag lite lätt småledsen och jävligt förbannad på läkarna i Sundsvall. Jag vet att man inte kan titta bakåt och det som hänt har ju hänt. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om jag skulle kunna ha sluppit detta.

Kände mig rätt så sur och hade taggarna utåt hela dagen typ. Sen när vi skulle gå och sova gick de inte att hålla tillbaka längre.

Jag grinade och grinade och grinade. Bad Sebbe de snällaste jag kunde att han bara skulle väcka mig från den här jävla mardrömmen. Jag förstår inte hur detta kunde hända. Kan jag inte bara få vrida tillbaka klockan ca 6 månader och gå till doktorn tidigare...

Jag har ju vart väldigt positiv hela tiden till den här påsen och jag vet ju att den kommer göra mitt och min familjs liv bättre. Men varför kan man inte få ha en normalt fungerande mage? Nä, igår var en riktigt skitdag som jag vill radera.
Och jag vill aldrig mer betala för skiten på apoteket. Det kommer jag givetvis inte undan men vet ni hur mycket man kan göra för 2000kr??????? Sjukt mycket roligt!

Tur jag har henne där! Min alldeles egna snoriga unge ❤️


En sammanfattning..

Gabriella Toresson / 04 December, 2016 kl 18:39 / Allmänt
5 kommentarer


2010 gjorde jag min första magundersökning. Jag hade sökt hjälp på vårdcentralen innan men kände att jag aldrig blivit taget på allvar. Jag bajsade i stort sett bara blod men alla verkade tro att jag hittade på. Till slut fick jag nog och knäppte ett kort i toalettstolen när jag vart där och gick till vårdcentralen och visade för en läkare. I toaletten såg det ungefär ut som att någon styckat en gris så då gick de undan. Har skrivit om detta tidigare i bloggen också...
Undersökning efter undersökning gjorde jag men alla undersökningar var normala så läkaren konstaterade att jag hade IBS, som så många andra svenskar. I 7 års tid har jag haft bedrövligt ont i magen. I perioder kan jag sitta 5-10 gånger/dag på toaletten och bara bajsa blod.

Men eftersom att läkaren för 7 år sen konstaterade att allt var normalt så har jag tänkt att mitt liv nog ska vara så. Jag har sjukt nog blivit van att ha så ont i magen att man bara vill lägga sig ner och dö på toalettgolvet!

Cirka 1 vecka innan vi åkte till Helsingborg kände jag att de inte funkade längre. Jag ringde vårdcentralen och grinade och sa att jag inte orkade mer. Dom var tvungna att få journalen från Sundsvalls sjukhus och sen kunde jag få tid på vårdcentralen och efter det få en remiss till mag-och-tarm-mottagningen. Alltså då pratar vi månader.

När vi var i Helsingborg ringde vårdcentralen och jag fick en tid. På onsdagen innan jag åkte in till sjukhuset var jag där och gjorde massa prover osv.

Sen blev jag ju så dålig så akuten var enda utvägen.
Medan jag låg på infektionskliniken, där jag låg innan dom visste var felet var, fick jag svar från vårdcentralen. Inflammationsprovet för tarmen (kalkprotektin) ska ligga under 50 och mitt var på 28520 (!!!!). Helt sjukt! No shit att halva min tjocktarm var helt förstörd. Redan på "sundsvallstiden" hade jag förhöjda värden och läkarna här tycker att det är extremt märkligt att dom inte tog provbitar från tarmen och skickade på analys. Även fast allt SÅG normalt ut så var ju allt inte normalt, pga de höga värdena. Om dom bara hade gjort det hade jag kanske kunnat fått äta medicin och mått bra under alla dessa år!

En liten kort sammanfattning av 7 års krig. Detta var alltså inga problem som uppkom i samband med en magsjuka. Men läkarna tror att magsjukan var de som gjorde att det såkallade skovet ballade ur fullständigt.


En julmarknad!

Gabriella Toresson / 04 December, 2016 kl 16:39 / Allmänt
0 kommentarer


I helgen har de varit julmarknad i mariebersskogen här i Karlstad. Jag älskar ju jul så jag tänkte att detta vill jag inte missa. Jag och mormor bestämde oss för att ta en tur dit, om än en kortis. Jag har ju fortfarande ork som en 125-åring ungefär.

Runt 11 kom vi dit och Ilse blev så glad! Hon älskar att vara där och de förstår jag. Vi kikade lite innan vi gick och åt lunch på naturum. Efter det gick vi så Ilse fick rida ponnyridning och hon tyckte de var så kul. Skrattade så mycket på hästryggen!

Köpte 3 polkagrisar och hounung och sen tog orken slut för mig. Nästan 3 timmar fixade jag ute i friska luften!

När vi kom hem och jag låg i soffan upptänkte jag att snittet börjat blöda så jag ringde upp på avdelning 5 och de tyckte jag skulle komma upp. Så upp på sjukan för att få det kollat. Godkänd men omplåstrad blev jag. Ska nog ta det lite lugnare ändå men det är ju så trist...

Nu blir de snart en väääldigt tidig middag och sen soffhäng resten av dagen. Välförtjänt!

Ha en fin dag allihop!


Det svåraste..

Gabriella Toresson / 03 December, 2016 kl 16:33 / Allmänt
3 kommentarer


Det svåraste av allt som hänt den sista tiden är verkligen inte att jag bajsar genom en påse på magen. Jag tycker fortfarande att det är rätt praktiskt faktiskt. Men att se min "nya" kropp i spegeln är ju helt brutalt. Alla kommentarer jag kommer få och alla sneda blickar. Iofs så bryr jag mig inte om vad andra tycker eller tänker. Men jag vet att man ALLTID måste försvara sig om man väger lite för lite. Det fick jag göra för 10 kilo sen och jag kommer verkligen få göra det nu.

Jag tycker det är läskigt att se mig själv i spegeln. Jag vet att jag kommer gå upp i vikt men jag är ganska säker på att de kommer ta tid. Jag har aldrig haft lätt för att gå upp i vikt, även fast jag är väldigt duktig att äta. Så jag kommer inte mirakulöst gå upp 10-15 kilo på ett kick. Men jag längtar och väntar!


Life is good!

Gabriella Toresson / 02 December, 2016 kl 12:45 / Allmänt
0 kommentarer


Livet har bjudit på några riktigt tuffa veckor men vad ska man göra? Det är bara att slå tillbaka!

Idag har jag hoppat i en klänning och handlat blommor och nya jeans. Benen har krympt ett antal storlekar kan man säga. Nu ligger jag nerbäddad med myskläder igen. 2 timmar fick räcka idag 👍🏼 Nya tag imorgon. Kanske orkar man sig upp på ishallen och heja på sin man?


Hemma!

Gabriella Toresson / 01 December, 2016 kl 20:52 / Allmänt
1 kommentarer


Idag fick jag äntligen bli utskriven! Igår när jag låg i sängen på sjukhuset funderade jag på hur tusan jag skulle ta mig från avdelningen till bilen. När jag legat på sjukhuset har jag känt mig så sjukt klen!
Men alltså att få åka från sjukhuset är den bästa medicinen. Jag har orkat så mycket mer än jag trodde att jag skulle göra.
Visst, jag känner mig fortfarande som 150 år men inget mot för hur jag kände mig igår.

När jag kom från garaget sa Sebbe "vi tar hissen upp"
-Jag, hiss? Aldrig. Jag är 25 år jag måste väl för tusan kunna gå upp för en trapp.

Det var riktigt segt, varje gång jag skulle lyfta på benet kändes de som en omöjlighet men tillslut så var jag uppe! Grym känsla att kunna gå uppför en trappa!
Och innanför dörren befann sig mitt älskade lilla hjärta, som jag saknat!

Hon har vart så gosig med mig sen jag kom hem. Pussats, kramats och klappat mig på kinden. Älskade lilla donnan!

Och hörni! Dagens middag?? PIZZA med BEASÅS! Så ljuvligt!!!!! ❤️❤️❤️

Livet leker med en påse på magen!


2 sovrum!

Gabriella Toresson / 01 December, 2016 kl 16:36 / Allmänt
0 kommentarer


Vårt och Ilses sovrum är färdigmålat! Så fint de kommer bli!