Försmak av sommaren..

Gabriella Toresson / 27 Maj, 2017 kl 22:37 / Allmänt
0 kommentarer


I veckan har vi verkligen njutit av försommarvärmen som vart här. Eller säger man kanske sommarvärmen? Onekligen har det ju varit väldigt varmt i Värmland de senaste dagarna. 
Idag har vi hängt på stranden hela dagen och alla i vår familj har bränt sig. Alltså jag förstår INTE hur jag och Ilse kan ha bränt oss när vi både har smörjt oss med spf50 flera gånger. Får så ruskigt dåligt samvete när jag ser ilse röda armar. Hua..
 
 
I vanlig ordning har jag ju skämt ut mig. Jag är ju så fruktansvärt klantig men idag ville jag bara sjunka genom jorden. Vi skulle gå från stranden till lekparken och då säger jag till Sebbe att jag måste gå på toa. In på toan men glömmer såklart låsa dörren. När jag var färdigkissad var jag helt enkelt tvungen att tömma ut skit och då lär jag ju bresa på bena. Och preeecis då sliter SÅKLAERT en karl upp dörren och jag försöker med alla tillgängliga kroppsdelar gömma mig så gott det gick. Tror dock inte jag lyckas särskilt bra och när han ser mig där på toaletten säger han "ojoj!" och stänger den igen.  När jag kommer ut till Sebbe håller jag ju såklart på att skratta på mig och han säger "glömde du låsa dörren?"
Han blev inte förvånad, han tycker tydligen sånt är typsikt mig men jag ville bara åka hem.
Nåja.. Värre saker har ju ändå hänt...
 
Efter stranden for vi och kollade lite krukor och utemöbler till huset. Under nästa helg börjar tomten fixas och efter det ska altanen byggas och gräs ska sås. Längtar tills vi har en gräsmatta och en altan att gå kliva ut på! 
 
Gullfian! 
 
 
2 sånna här solsängar skulle jag vilja ha på baksidan. Har fått nått för bambu.
 

World IBD day!

Gabriella Toresson / 19 Maj, 2017 kl 18:32 / Allmänt
0 kommentarer


Skriv inläggstext 


Att ta med sina kids...

Gabriella Toresson / 17 Maj, 2017 kl 14:59 / Allmänt
0 kommentarer


Jag har ju som ni vet börjat gymma 💪🏼 går grymt bra förutom att jag hoppar över mina övningar jag fått från sjukgymnasten när de är folk i närheten för jag skäms. 


Nåja, vad är det med att man inte får ha med barn på gym förresten? Tar man med sig ett barn till ett gym så förutsätter jag att föräldern till det barnet tar reda på kiddot sitt. Visst, vissa tider finns barnpassning men om de tiderna inte passar då ska man alltså inte kunna gå och träna? Jag brukar ju alltid träna när ilse är på dagis men idag så var dagis stängt så jag tänkte att hon får väl hänga på! Hon är med mig i princip överallt och Jag ser inget problem i det. Kan hon inte vara still och stör de andra får jag väl helt enkelt åka därifrån. Men nej. I ingången fick jag veta att barnpassningen inte hade öppet (skulle ändå inte velat lämna henne själv där, när hon aldrig vart där tidigare) och att man inte fick ha med sig barn in. Så då fick jag och Vilse sitta i omklädningsrummet och vänta på att Sebbe skulle träna klart så hon kunde få följa med honom ner till deras omklädningsrum. 

Jag förstår inte att folk verkar tycka att barn är så störande? Jisses, på fik får man inte ta med barn och inte till gymmet heller tydligen. Löjligt. Hur ska man kunna lära kids att uppföra sig på allmänna plaster om man inte får ta med sig dem?

När vi var små var min pappa spinninginstruktör och vi var alltid med honom till gymet. Jag kan inte tänka mig att vi störde någon ;) 


Lilltrollis som tog på sig kjolen för att "visa killarna" (i pappas lag. Gissa om hon tycker att hon är snygg i den när hon snurrar runt. 

Detta är inget jag skulle köpa till henne precis, men hon fick välja en grej själv och det blev den 🙈


Försök till att boka en minisemester.

Gabriella Toresson / 17 Maj, 2017 kl 13:43 / Allmänt
0 kommentarer


Det blir inte mycket till semester för oss igår. Eller jo, hem ska vi ju. Men jag menar semester Semester.
 
Men vi ska iallafall försöka ta oss till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld! Jag har velat åka dit så länge och när vi bodde i Växjö hade vi ju nära, men då var Vilse så liten så det kändes nördigt om jag skulle åka dit med en bebis för att jag ville. 
Nu har jag ju lyckats göra Vilse till ett Astrid Lindgren-freak och det är ju fantastiskt. Så vi ska åka till helgen eller i början på nästa vecka. Ska försöka pricka in så vi får bra väder. Inte roligt att vara där om det regnar.
 
Nästa år vill jag åka på en riktig Sverigesemester. Jag kommer ju inte längre än till arlanda innan jag vill hem om vi är påväg till utlandet så utlandsresor är inte riktigt min grej. Så en Sverigesemester skulle verkligen vara ngt för mig!
Sverige är fantastiskt! 
 
 
 
 
 
 

Livet utan tjocktarm = livet med mysko hårväxt.

Gabriella Toresson / 15 Maj, 2017 kl 19:08 / Allmänt
1 kommentarer


Imorgon måste jag ringa till sjukhuset och beställa lite blodprover. Sedan tjocktarmen rök har mitt hår vart under all kritik. Jag tappar så mycket och de som sitter kvar på huvudet är inte i gott skick. Frågade ett gäng andra personer som har sjukdomshistoria som mig och väldigt många hade samma problem. B-12 och magnesium tipsade folk om. Men såklart måste man sa vad man egentligen har brist på innan man börjat äta nått för det. Tröttheten jag dras med behöver vi ju inte ens tala om. Snudd på gravidtrötthet. 


Man skulle faktiskt kunna tro att mitt hår är ett skämt. Nått är på riktigt helknasigt för typ vartannat hårstrå går av precis på samma ställe, så de ser ut som att underhåret är mkt kortare än överhåret. Så är inte fallet så utväxten är exakt samma överallt. 
Nu tänker ni säkert att det är frisören som vart full. Men icke, sist jag klippte mig var håret totalt spikrakt. Det hade vart typ 1,5 cm längre på överhåret redan innan. Så nått är helt klart mysko med mitt hår. Någon som vet? :-)

Kan nåååågon förklara detta?


Lördag och nutellapizza!

Gabriella Toresson / 13 Maj, 2017 kl 19:22 / Allmänt
0 kommentarer


En halvsolig lördag går mot sitt slut. Vilse har precis slagit igen sina bruna och det betydet alltså cirka 4 timmars egentid för oss. Sebbe är och köper pizza (någon som missat att jag är en pizzatjej?) och jag väntar bara. Råååkade beställa en nutellapizza till efterrätt också ;)
. Lillen blev hysterisk när hennes pappa åkte men jag tror hon gör så mest för att ge oss dåligt samvete faktiskt
 
Sebbe är ju allt annat än händig men han har ändå börjat försöka. Igår skulle han sätta upp gardinstänger i Ilses och vårt sovrum. Jag satte upp gardiner och blev nöjd. Förut skulle jag byta i Ilses rum och då säger sebbe "jag tror vi får sänka gardinstången lite" Jag fattade inte varför förrän han ber mig titta från dörröppningen.. Haha, alltså. Behöver jag säga att det iallfall gick fort att få upp gardinsången? 
 
Till hösten får projekt sovrum börja. Ilses rum och vårt sovrum ska målas om. Sen ska även gästrummet inredas för där inne finns inte en enda möbel för tillfället..
 
Se, nu kommer karln. Nu ska vi äta sen kanske kolla eurovision. Och i vanligt ordning somna ifrån omröstningen =)
 
 
 

Life was easy when I was young young young...

Gabriella Toresson / 10 Maj, 2017 kl 21:52 / Allmänt
1 kommentarer


Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har min ändtarm börjat jiddra med mig igen. Inget att göra åt just för tillfället då den nyss kollades upp och då såg fin ut. Troligast är den bara väldigt skör. Man har ju en ändtarm av en anledning, för att den ska användas, till bajs. Där kommer inget bajs och då blir den liksom klen om jag förstått rätt. Blir de värre och väldigt besvärligt måste kirurgerna fatta beslut om vad som ska göras. Nu har jag testat stolspiller och skum med kortison i och det senaste funkade ju bra eftersom inflammationen försvann, har den nu kommit tillbaka så funkade de såklart inte som önskat. 
Så jag håller tummarna för att det ska hålla sig som det är nu. Eller drömmen är ju såklart att den ska sköta sig som en "normal" bortkopplad ändtarm.
 
Under min graviditet med Ilse så var min mage så utomordentligt bra. Hade typ inte en enda vaken natt under hela graviditeten. Jag kunde gå till och från jobbet (6 km) väldigt ofta utan att vara rädd att skita ner mig. Ja ni hör ju, helt ljuvlig mage!  
 
När jag var som mest dålig innan jag åkte till sjukhuset så tänkte jag ofta "Nu måste jag bli gravid, för jag orkar inte det här mer" Hemskt såklart att man ska känna att man vill bli gravid för att få bli frisk. Efter de senaste dagarna med blödande ändtarm har jag tänkt samma sak. Om jag bara skulle bli på tjocken så skulle säkert ändtarmen få en chans att läka helt utan mediciner, det borde ju ändå vara det bästa?
Både jag och Sebbe känner att det är dags för Erixon nr 2  snart. Inte på monangen men om några månader. (såklart inte för att ändtarmen ska bli frisk, det skulle bara vara ett stort fett PLUS. Haha)
 
När jag var på sjukhuset i mars så frågade jag om framtida graviditeter för när man läser om ena medicinen jag fick på sjukhuset så står det att man inte får bli gravid inom 9 månader. Men så var det inte enligt medicinarna.
Däremot, sa hon med lite len röst.
-Kom ihåg, att din fertilitet inte är som en "normal" 25-årings.. 
 
Min kropp har fullt fokus på att läka ut en inflammation och den kämpar dag och natt med det. Kroppens prio är att bli frisk och inte gravid. 
Men senaste tidens alla fantastiska händelser har gjort att jag kankse inte känner att läget är det bästa. Men tusan, när fertiliteten suger kan man ju inte ta något för givet! 
 
Som ni säkert märkt här i bloggen är jag inte någon som hymlar om saker. Är en ganska öppen bok när det kommer till vissa saker så varför skulle jag inte kunna skriva om detta. 
Folk är nyfikna (jag är det, så jag tar förgivet att andra är det också) så nu slipper ni undra när nästa unge kommer. april/maj2018, önskas hon komma. (Ja, jag kommer aldrig få pojkar=) 
 
Och jag fattar faktiskt inte varför folk måste vara så hemlighetsfulla när det kommer till när de vill ha barn.
 

Ett tidsfördriv!

Gabriella Toresson / 10 Maj, 2017 kl 21:10 / Allmänt
1 kommentarer


 
Egentligen hur lyxigt att ha en egen ribbstol? När vi var på brandstationen hemma i Sundsvall och hälsade på hängde vi i deras gympahall och Ilse var en jäkel på att klättra. Senare fick vi hem en (och romerska ringar) som vi satt upp i hennes rum.
 
Gissa succén?!
 
Fin är den också så hade hon inte gillat den hade det inte gjort något, då hade den gärna fått stått där och se fin ut bara! :) 
 
 
 
Den finns att köpa på romerskaringar.se! Löp och köp till era kids =)

Vänder det nu?

Gabriella Toresson / 10 Maj, 2017 kl 18:44 / Allmänt
0 kommentarer


Idag har jag äntliigen fått lite positiva besked från doktorn. Har nämligen fått ett preliminärt svar på kapselendoskopin jag gjorde för ett tag sen och det fanns inga inflarmatoriska förändringar i min tunntarm. Älskade bästa 5-meters tarm vad jag är glad över dig just nu! Jag hade verkligen räknat med att det skulle vara nått vajsing med den faktiskt. 
 
Ändå härligt med lite positivt efter 6 månader med bara massa kaos. Vi snackar nära-döden-sjuk, stomi, vattenskada, en bil som måste lagas för massa pengar, en cysta, upprepade inflarmationer i ändtarmen. Behöver jag fortsätta? 
 
Idag när jag pratat med en från endoskopimottagningen som berättade om provet kom jag ner till Sebbe med tårar i ögonen och sa att tunntarmen var frisk. Haha, tror han blev lika glad som mig. 
Några timmar innan hade jag grinat för att ändtarmen börjat blöda igen och sagt att jag inte orkar med mer motgångar nu.
Men se, då fick man lite medgång. Kanske ska ta och grina lite oftare ;)
Tack för det!
 
 
 
 

44 kilo!

Gabriella Toresson / 09 Maj, 2017 kl 11:54 / Allmänt
2 kommentarer


Nu är jag snart i mål. Nästan 6 månader efter operationen och jag är snaaart tillbaka till min startvikt. Bra gjort GT! Idag stod vågen på 44 kg och bara lite mer muskler på det här så kan jag andas ut sen. I did it!
Till salu!

Gabriella Toresson / 09 Maj, 2017 kl 11:51 / Allmänt
0 kommentarer


Nu ska vi sälja vårt matbord som vi har hemma i Sundsvall. Det är väldigt fint men det blev lite för stort. Vi köpte ju bordet innan huset var färdigt. Typiskt mig. Nåja, det är iallafall till salu. I princip oanvänt då vi flyttade in och sen fick vattenskada direkt så vi har bott där några få dagar bara..


Bordet mäter 240x100 och med kommer en iläggsskiva som är 60 cm. 

Om någon är intresserad så mejla mig på gabriellaatoresson@hotmail.comIvar!

Gabriella Toresson / 08 Maj, 2017 kl 20:15 / Allmänt
4 kommentarer


Min värmländska koompis har sagt att hon inte känner någon som köper lika mycket saker som jag gör. Och ja, jag älskar att handla. Främst Ilse-saker och inredning.
 
Jag tycker att jag är en rätt miljömedveten person. Handlar det mesta ekologiskt och närproducerat när det finns, låter inte vattnet rinna, sopsorterar, försöker undvika plast så mycket det går. Men att handla är jag svag för. Älskar att göra om i hemmet och klä vår dotter fint. Sen är de typ det bästa plåstret på såren när man gått igenom en jobbig tid tycker jag, iallafall för stunden. Eller när man gått igenom någonting och gjort det med flaggan i topp då kan jag känna att jag "förtjänar" att köpa något roligt..
Som till exempel att operera bort tjocktarmen känns så mycket enklare om man har någon fin vas eller tavla eller något att titta på.
(Man får icke glömma att jag sällan köper något för ordinarie pris. Är en mästare, tillsammans med min syster, att ha rabattkoder och kuponger) 
 
Ni som läser den här bloggen tror nog att jag är en väldigt ytlig tjej som bara sätter sprätt på massa pengar. Men så är det inte riktigt, även fast jag tycker såna ytliga saker är roliga. De mesta av mina dagar består av att laga mat, städa, tvätta barn, hänga i lekparken, cykla och allt annat man gör när man har barn.
Men men, på tal om att göra av med pengar så åkte vi  på ikea idag för att köpa 3 Ivar (skåp?) Vi plockade på oss 3 styckna och gick mot kassan. Min älskade man älskar fyndavdelningen och där hittade vi 2 ihopbyggda Ivar till nästan halva priset. Som hittat ju! Billigare och färdigskruvade. Tummen upp!  Det blev väldigt bra här hemma iallfall. Bänken vi hade där var lite för liten. Det går ju inte att komma undan med att köpa möbler när man flyttar vartannat år tänker jag. Man vill ju ha hemtrevligt! 
 
 Frågan är, måla eller icke måla? Hade golvet vart en annan färg hade omålat vart självklart! 
 
 
 
 

Bild!

Gabriella Toresson / 07 Maj, 2017 kl 20:43 / Allmänt
1 kommentarer


 
Tänk att hon ändå har varit så här liten. På bilden ovan är hon kanske 1,5 vecka. Gissa hur många som höjde på ögonbrynen åt oss när vi var ute på köpcentrum, hockey och affärer varje dag från de att hon var cirka 3 dagar, mitt i RS-tider? Väldigt många tyckte vi var helt galna.. Men se, vilken fullt frisk lite människa vi har ändå =)
 
 

En dag i månaden..

Gabriella Toresson / 06 Maj, 2017 kl 10:17 / Allmänt
1 kommentarer


En dag i månaden är fullständigt vidrig. Både för mig och min make. Den dagen är här idag. Precis innan mens vill jag ungefär  skiljas, säga upp mig, grina, skrika, flytta, göra botox. Ja ni hör. Hjärnan blev helt upfuckad! 

Inte alls roligt varken för mig eller Sebbe. Tur det bara är en gång i månaden och att han vet att det är hormoner som spökar i min skalle 🙄☺️
 
Nu ska jag kliva upp ut soffan och gå och söka reda på Sebbe och Ilse, som är ute på en cykeltur!
 
 
 
 
 

Fredag!

Gabriella Toresson / 05 Maj, 2017 kl 19:04 / Allmänt
0 kommentarer


Härliga fredag! Sebbes träningsvecka är över så nu har han 1,5 veckors egenträning. Himla behändigt!


Idag for vi in till stan då Ilse skulle till tandläkaren. Ena hennes framtand har börjat ändra färg, till det grå hållet så de skulle kollas upp. Hon har troligast slagit i den men jag har ingen aning om när? Hon borde ha slagit den rätt hårt eftersom den tagit stryk. Underligt att varken jag eller Sebbe vet när de hänt. Aja, de var ingen fara med framtanden men en röntgenbild skulle tas nästa gång hon ska dit för att kolla så den riktiga tanden inte har tagit skada. 

Efter det gick vi och köpte med oss glass och for hem igen. Åt lunch tillsammans med Sebbe som var hemma mellan träningarna. Sen åt vi glass i stora lass! Alltså glassen från carli är lju-uvlig! Dyr som tusan, 130 kr för 1 liter men så värt! Äter hon några skedar en gång i veckan räcker ju en liter ett tag! 

Sen har vi varit ute resten av dagen. Cyklat, grävt i sandlådan, hoppat studsmatta och alla saker man gör när man har en 2-åring. Den lilla har verkligen bra pigment kan jag konstatera. Tidigare somrar har jag vart livrädd för att hon skulle få minsta sol på sig men de har jag släppt nu. 

Nu har lillen somnat och jag ligger i soffan och väntar på Sebbe som har åkt och köpt mat!


sol i sinne!

Gabriella Toresson / 03 Maj, 2017 kl 20:33 / Allmänt
1 kommentarer


Vilka första dagar att bo i radhus vi haft! Solen har vart så varm och skön på vår baksida de senaste dagarna. Vi har spenderat i princip all vaken tid ute och Ilse älskar sitt nya boende verkar de som. Barn att leka med precis överallt! Här kommer vi trivas 👍🏼 


Vårsolen är stark har jag märkt. Ilses händer är riktigt bruna och min bröstkorg är röd. Solskyddsfaktor måste införskaffas genast! Lillen verkar inte ha lätt för att bränna sig som tur är men smörjas måste hon ju ändå. Hur är det med solens strålar egentligen? Är de bara farliga om man bränner sig?En sovandes skönhet i soffan, helt slut efter en dag i solen. Älskade lilla troll!


Hamnade precis på någon fruktansvärt på facebook. En mamma som lagt ut en bild på sitt spädbarn och ber att alla hennes anhöriga ska be för flickans liv, som fått en allvarlig sjukdom. Det var kaos i kommentarsfältet och jag förstod rätt snabbt att flickan inte hade en allvarlig sjukdom. Hon hade sedan hon var 3 dagar gammal blivit misshandlad av sin mamma och pappa. Så pass allvarligt att hon avled av sina skador. 
Föräldrarna har blivit dömda för brottet tror jag, iaf vad jag läst mig till i tidningarna och det är ju så fruktansvärt? 

Ens största skräck i det här livet är ju att något ska hända ens lilla ljuvel! Hur kan man skada en oskyldig tre-dagars bebis? Jag bävar för den dagen Ilse ska bli stor nog att förstå alla hemskheter som finns i den här världen. 

Skönt att veta att trots all ondska så finns de så mycket mer godhet och kärlek! ❤️

Ett stycke docka som hjälper till att skära grönsaker till middagen. 

Pappan försäsongstränar så de blir väldigt mycket grönt och väldigt lite godsaker och kolhydrater. Nåja, de kan ju gynna även mig. Håller på att avlider av sötsug varje kväll och de inte finns ett enda dugg gott att snaska på!!