Sundsvall!

Gabriella Toresson / 28 Mars, 2017 kl 23:09 / Allmänt
0 kommentarer


Så tog hockeyn slut även den här säsongen. Nu har vi precis landat i Sundsvall så här ska vi spendera några veckor nu. Trist att huset är ett renoveringsobjekt och i skrivande stund ligger jag och ilse i lillebrors säng och Sebbe ligger på en uppblåsbar madrass på golvet nedanför.


Oturshus..

Gabriella Toresson / 22 Mars, 2017 kl 20:38 / Allmänt
2 kommentarer


PÅ RIKTIGT, vem har jag retat så fruktansvärt på sista tiden med tanke på all otur jag har haft? 
 
Idag har vi haft en såkallad överbesiktning på vårt hus och besiktningsmannen hade en hel del på sin lista på saker som måste åtgärdas. Både mindre och större saker. Man blir ju bra trött.. Känns som att vissa av felen har kommit till pga att snickarna har slarvat och sedan försökt "gömma" alla fel med lite vit fog. Snyggt det!
 
Är så fruktansvärt ledsen och framförallt besviken på alla hantverkare som har haft med kuskvägen att göra. Jag förstår inte hur man med gott samvete kan fuskbygga när kunden har lagt ner så mycket pengar på en sak? Nu ska iallfall snickaren börja åtgärda alla fel och jag vet inte hur lång tid det kommer ta. Hoppas att allt hinner klart till sommaren iallfall så vi kan bo där då. 
 
En sak som besiktningsmannen eventuellt anmärkte på var några rör som kommer från golvet i tvättstugan. Skriver eventuellt för att han var inte helt säker utan skulle hem och läsa på. Är det så som jag har hört och läst får inga rör komma ifrån golvet. Skulle de vara så, då har vi ett fett problem. Det är ju givetvis inte vår grej att lösa men det kommer ju såklart påverka oss. Då måste hela golvet bilas upp och allt måste liksom göras om? Fatta. I vårt nybyggda hus? På riktigt så trodde jag att detta var sånt man såg på tv. Inte något som hände en själv.. Om det skulle vara som befarat undrar jag på riktigt hur man inte kan veta om sånt här innan man tar på sig ett jobb?
Det blir ju även en försäkringsfråga om det skulle vara så.. 
 
Nu är allt som var vattenskadat utrivet och det står på tork. Skulle ta cirka 6 veckor trodde hantverkarna. Sen ska ju alltid byggas upp igen också. Så det kommer ju ta sin lilla tid. Om man ändå ska försöka hitta något positivt med allt detta så är det att vi nu kan välja om kakel och klinkers till lilltoan. Hade ju bara svart golv och vita väggar där inne tidigare och det var fint. MEN golvet var så blankt och alltså så sjukt halt. Livsfarligt. Så jag tror vi ska kika på något annat i samma prisklass! 
 
Nu ska jag sluta vara negativ. Inget ont som inte har något gott med sig..

Vilses garderob!

Gabriella Toresson / 22 Mars, 2017 kl 20:18 / Allmänt
0 kommentarer


Vårkläder och vårskor har trillat in i butikerna och jag blir ruinerad när jag kollar kläder och skor till Ilse. Det finns ju så mycket fint så man går ju nästan av. Har beställt ett par sjukt gulliga sandaler till sommaren men behöver köpa några fler vårskor till henne. Ett par converse är iallfall självklart sen söker jag ett par sneakers också.. 
 
Rensade Vilses garderob häromdagen och det blev faktiskt inte så mycket kvar. Nu äger hon inte ens ett par svarta tights och det känns ju som ett måste... 
 
 

Wihoo!!

Gabriella Toresson / 16 Mars, 2017 kl 14:44 / Allmänt
1 kommentarer


Igår vann fbk och är därmed klara för kvartsfinalerna som börjar på lördag. Hockey är en väldigt stor del i vår lilla familj så när den går bra är familjen glad. Hehe. 

 
Alltså matchen igår var ju brutalt spännande. Tyvärr har man ju inte fullt fokus när man har en 2-åring som springer fram och tillbaka men jag lyckades iaf se de sista 3 målen och det är ju alltid något att hänga i julgranen 😁 
 
 

En väldigt aktivt hejade tjej 👆🏼🙈


Ett stycke golv..

Gabriella Toresson / 14 Mars, 2017 kl 19:39 / Allmänt
0 kommentarer


Alltså, nu har jag varit måttligt irriterad över en grej en tid här hemma. Jag är rätt bra att tänka "det hade kunnat vart värre" och så är det ju alltid. 
 
Men vårt hus. Det senaste i raden av totalt sämst är vårt golv i farstukvisten. Alltså, jag börjar veeeerkligen tappa tålamodet för hantverkare över lag nu. Vi har ju rutigt golv i hallen och farstukvisten och runt det hade vi bestämt att ha som en svart ram för att det vita klinkerset inte skulle komma i kontakt med den vita väggen. Eftersom golvet är lite gulare än väggen.
Iallafall nu när jag kom hem så skulle jag dammsuga där ute och då upptäckte jag att den här ramen är ju under all kritik. Ringde till snickaren och sa att han får kontakta golvfirman och KRÄVA att det ska göras om. Så mycket pengar som vi betalat då ska de inte se ut som det gör. Förstår ärligt talat inte hur man ens kan lämna det så som det ser ut? 
 
Man behöver inte vara golvläggare för att se att det inte ska se ut sådär.
 
 
På den här översta bilden är ramen lagomt bred. Men ju längre in mot väggen man kommer...
Är det NÅGON som sett en ram som ser ut såhär? 
 
Snickaren hade kontakt med golvläggarna i förra veckan och de skulle komma till huset igår för att titta. Har inte hört något mer. Men sådär ska de inte se ut hemma hos mig. Hade nästan gjort det bättre själv. Dom har imorgon på sig att höra av sig annars kommer jag höra av mig till dem...
 
 
Väldigt många plattor är dessutom väldigt skadade där som skärt dom. Alltså det blir liksom inte en rak kant..

K-town

Gabriella Toresson / 13 Mars, 2017 kl 18:04 / Allmänt
1 kommentarer


Nu är vi tillbaka i Karlstad igen! Det gick bra att köra idag igen. Lagomt mycket trafik så det gick smidigt. Stannade i Uppsala och åt sen slocknade Vilse och sov till Karlskoga. Det blir alltså ingen lugn hockeykväll här hemma idag eftersom det förmodligen kommer bli Vilse som söver mig. 
 
Strax kommer Lisa hit och ska se match med oss. Lisa (och många fler såklart) är jag väldigt glad att jag lärt känna. Så trist att tänka tanken att vi en dag inte kommer bo nära varandra. Sådant suger.
Men till sommaren kommer iallafall en lite mini-Nygren och vi längtar som tusan. Tror bestämt att Ilse har köpt sin första present till sin blivande kompis redan. 
 
Snart kommer även Vilses morfar hit och hälsar på. Han jobbar ju här titt som tätt så då får vi nattgäst. Alltid trevligt! 
 
Ikväll hejar vi ihjäl oss på Fbk! Om de vinner så kanske, kanske min make kan få en ledig dag med oss imorgon! Skulle sitta fint. Det var inte igår! 
 
Min nya frilla. Och jag var inte lika sur som jag ser ut. 
Eller jo, de var jag kanske.. 
 

Billy!

Gabriella Toresson / 12 Mars, 2017 kl 21:20 / Allmänt
4 kommentarer


Idag har jag varit på Ikea helt själv, utan Ilse. Snacka om att man hinner med mycket på kort tid när man är utan kids! Handlade iaf några ramar och två hyllor till sovrummet. 


Skruvade ihop och målade dem samma färg som väggen. Blev väldigt bra tycker jag. En ljuslykta fick duga som hammare och det gick ju alla tiders :-)

Vart tavlorna ska upp får vi bestämma efter att allt är rivet och uppbyggt igen..


Kapselenteroskopi coming up!

Gabriella Toresson / 11 Mars, 2017 kl 22:58 / Allmänt
1 kommentarer


Igår sa Sebbe att jag fått en kallelse till sjukhuset igen! Vet ju att jag kommer bli kallad till rektoskopi med jämna mellanrum så de hade jag räknat med. 


Men jag kände att de räckte och blev över. Nu kan jag inte låta bli att vara helt livrädd att läkarna ska kläcka ännu en fantastisk nyhet att även min tunntarm blivit inflammerad. Alltså snälla, håll era tummar för att den får vara fortsatt frisk. Just nu känner jag tack, men nej tack till fler motgångar. 

Och förresten, hur jävulskt vidrigt är laxabon egentligen?? Gruvar mig redan för att dricka dom där 3 litrarna jag ska tvinga i mig...


Och en sak till, en hel dag? Inte har jag tid att hänga en hel dag på sjukan? 2 favoriter!

Gabriella Toresson / 11 Mars, 2017 kl 20:53 / Allmänt
0 kommentarer


Dom här två ungarna får mitt hjärta att slå några extra slag. Det är dom bästa ungarna jag någonsin träffart, såklart. Roliga och bestämda. Vänner och fiender, om vartannat.
Älsklingar! ♥
 
 
 

Blekt och kort!

Gabriella Toresson / 11 Mars, 2017 kl 20:51 / Allmänt
1 kommentarer


Äntligen har jag fått lite hårvård. Blekt botten och kapat hår! Alldeles för längesen var det, som ni säkert sett på en del bilder. Nu är håret KORT. Har nog aldrig haft så här kort hår någongång faktiskt! Det krävs ju att man fixar till det lite, och det är jag ju inte så bra på. Min syster har sagt hela dagen "men hur ser du ut" haha.. 
 
Hur ska man egentligen hinna med hårfix när man som min syster sa, är så gott som ensamstående?
(till en unge som kräver 100 % uppmärksamhet 24/7)
 
 
Vem villhöver vara barnfri hos frissan? Knappast någon jag känner iaf! 
 
 
 

Lördag med finväder!

Gabriella Toresson / 11 Mars, 2017 kl 20:25 / Allmänt
0 kommentarer


Hemskt trevliga dagar har vi haft hemma i Sundsvall (förutom den där lilla vattenskadan). Tidigt på måndag åker vi hem och Ilse längtar verkligen efter sin farsi nu. Idag när vi kollade match skrek hon pappaaaa hela tiden och när jag sa att vi skulle åka till han snart skrek hon "näää nuuuuuu". Stackarn, inte lätt att ha en pappa som knappast aldrig kan följa med på semester!
 
Vädret de senaste 2 dagarna har verkligen levererat! Idag har vi vart ute i det fina vädret nästan hela tiden fram tills matchen började klockan 15, med undantag för lunchen som intogs inomhus. 
 
Ljuset! ↓
 
 
Och första matchen vann FBK idag. Härligt det även om jag tycker synd om laget som går ut som för förlorarare efter dessa 3 matcher! 
 
Nu ska jag kolla finalen i mello! Ha en fin kväll allihopa!
 
 

En ny dag!

Gabriella Toresson / 08 Mars, 2017 kl 14:51 / Hem!
1 kommentarer


Japp, idag är en ny dag! Känns givetvis helt ruttet med vårt hus men man får försöka tänka positivt, att vi inte bor där på heltid och att det "bara" är ett hus.. Men just nu skulle jag (om jag vore lite fräckare) vilja ta och packa en väska och sticka härifrån. Bort från allt vad inflammerade ändtarmar, stomipåsar och vattenskada heter. 
 
Hade ju som ni vet köpt två runda speglar från house doctor hemma i karlstad som nu är uppsatta i huset. Övervåningen kan vi ju inreda ändå. Den största skulle ju sitta i badrummet och det blev så bra! 
 
Ett stort plus till att badrummet kändes så mycket större när vi fick en spegel dit in. Nu ska vi bara försöka klura ut någon belysning också. Skulle vilja ha något som hängde ner ovanför varje handfat! 

Glöm allt jag sa!

Gabriella Toresson / 07 Mars, 2017 kl 22:24 / Hem!
0 kommentarer


Ja, glöm allt jag sa angående hur fantastiskt det skulle bli att bo vår första vår/sommar i huset. 


Alltså, vad har jag gjort för att förtjäna all otur den sista tiden? 
Idag när jag och syster kom upp till huset upptäckte Iza att ena väggen var helt fläckig och blöt. Jag ringde snickaren och han kom dit. Vattenskada i toa,tvättstuga och kök! Så jävla surt... med all säkerhet pga att någon slarvat. Så fruktansvärt trist när man byggt ett nytt hus för väldigt mycket pengar och man hinner inte ens flytta in där innan det är så mkt skador..

Idag har varit en mindre bra dag!
Kaos!

Gabriella Toresson / 05 Mars, 2017 kl 11:40 / Allmänt
0 kommentarer


Det är kaos hemma i Karlstad just nu. Jag har tagit fram allt som ska packas in i bilen för imorgon åker jag och ilse hem! Det är så stökigt här hemma och varken jag eller Sebbe verkar ha energi över för att städa och snygga till lite här hemma. Det beror nog på att vi snart ska flytta men också för att säsongen snart är över och då får vi åka hem allihopa tillsammans till vårt nya hus! Ska bli ljuvligt att få spendera våren/sommaren tillsammans med dem uppe på berget. Vår första sommar däruppe, den kommer vi nog minnas för resten av livet. Första sommaren som husägare! 


Sebbe har åkt för att tanka bilen och handla lite färdkost till ilse imorgon. Jag ska till doktorn klockan 11 sen åker vi hemåt. Hoppas att ilse behandlar sin mamma väl i bilen och inte kör 6 timmars skrikmaraton 😅
Lite viktprat!

Gabriella Toresson / 03 Mars, 2017 kl 21:55 / Ulcerös Kolit
0 kommentarer


Jag är ju av åsikten av att man inte ska yttra sig så mycket om andras vikt. Det kan såklart göra någon väldigt glad men de kan också såra väldigt mycket. I flera års tid har jag som bekant fått höra hur smal jag ser ut, att jag måste äta mer (trots att jag alltid haft god aptit) osv. 
 
När jag sedan blev sådär megasjuk rasade jag från 46 kilo till 36 kilo på 2,5 vecka. Inte konstigt. Ett dygn på sjukhuset bajsade jag 37 gånger och kräktes några gånger.
Innan jag blev superjsuk har jag aldrig misstrivts med mitt utseende men andra har inte varit tillfredställd med det. 
 
Den 1 decmber kom jag hem på sjukhuset och de som var de värsta jag såg i spegeln var inte det enorma ärret på min mage eller den där satans påsen. De var såklart att jag såg så himla sjuk ut. Jag trivdes inte med hur jag såg ut då och har försökt äta upp mig så gott det går. Dom första 3 kilona gick snabbt, cirka 1 månad. På ilses födelsedag den 29/12 vägde jag 39 kilo. När jag var hemma i Sundsvall sist vägde jag 42 kilo. 3 kilo till som gick på studs, cirka en månad. När jag vägde mig på sjukhuset sist. Alltså 1,5 månader senare hade jag gått upp 300 gram! Alltså, så chockad och arg.
 
 
Visseligen har jag ju börjat röra på mig väldigt mycket mer men jag tycker ju att jag har fått tillbaka en del muskler så det borde ju inte spela någon roll. Jag vill verkligen gå upp i vikt och känna mig stark. Men jag vill gå upp i vikt på rätt sätt. Vill liksom inte ligga i soffan och käka kanelbullar hela dagarna.
Nu vet jag att de kommer ta såå lång tid för mina 4 sista kilon. Men, nu ser jag iallfall inte "sjuk ut" och de känns skönt! Nu ser jag väldigt petit ut bara. 
 
Och just nu tvättas mina nya jenas i 90 grader i hopp om att de ska krympa några storlekar!
 
 
 
Det enda jag önskar är att jag får en stark, frisk och funktionell kropp. Oavsett om den ska väga 42 eller 50kg!

Even Superwoman sometimes needed superman's soul!

Gabriella Toresson / 03 Mars, 2017 kl 21:29 / Allmänt
0 kommentarer


Yeah, I wanted to play tough
Thought I could do all just on my own
But even Superwoman
Sometimes needed Superman's soul


Help me out of this hell
Your love lifts me up like helium
Your love lifts me up when I'm down down down
When I've hit the ground
You're all I need!
 
And if you let go I'll float towards the sun
I'm stronger 'cause you fill me up
But when the fear comes and I drift towards the ground
I am lucky that you're around! 
 
♥♥♥
 
 

A LEGEND!

Gabriella Toresson / 02 Mars, 2017 kl 09:38 / Allmänt
0 kommentarer


Nu har Ilse och Sebbe precis åkt till föris och ishallen. Jag ska slänga på mig träningskläder och åka till sjukgymnasten för första gången. Äntligen ska de bli någon ordning på den här buken. 


Efter det åker jag och hämtar lillgumman och försöker få henne att somna så vi kan gå på hockey ikväll. Det blir svårare och svårare att söva henne under dagtid. Förut kunde jag alltid få henne att somna efter 14 men de är inte lika lätt längre. Och utan nap på dagen = ingen hockey på kvällen = går inte. Vi kan inte missa några matcher! Drömmer om sommar och sol. Kollar badkläder till min lilla tjej. Hur mycket gulligt finns de inte?