Shyyy...

Gabriella Toresson / 10 Augusti, 2017 kl 22:56 / Allmänt
1 kommentarer


Jag kan inte hjälpa att jag inte kan knipa igen när jag tycker att folk är rötägg. Det kan ju såklart vara bra att vara en sådan som ofta vågar står upp för folk osv. 

Men nu tycker jag att mina "taggar utåt" har tagit sig till en helt ny nivå. Jag kan läsa kommentarer och brinna upp typ.

Försvara mina nära och kära kommer jag alltid att göra, jämt och ständigt. Oavsett vilket fjantigt forum det är. Men nu börjar jag snäsa åt folk i bloggares kommentarsfält också. 
Varför kan folk inte bara vara snälla? (Jag är felfri, gör aaaaldrig något fel:) Tänk om jag skulle få så fruktansvärda kommentarer här som blondinbella får i sin blogg. Då skulle jag grina min till sömns varje kväll. Vad hon än gör så gör hon fel stackarn. 
Är det bara avundsjuka som gör att folk inte kan vara snälla? Eller har folk bara inte fått lära sig rätt och fel? 


ja men jo, jag har lite att göra. Det är tur man alltid kan underhålla sig med

Nått. 


Målat igen..

Gabriella Toresson / 09 Augusti, 2017 kl 22:09 / Allmänt
0 kommentarer


Idag lämnade Sebbe oss för några dagar i Strömstad innan jag och Ilse kommer efter. Det ska (redan, känns som säsongen tog slut igår!!) spela sina första träningsmatcher i veckan och sedan ska vi bara hänga i Strömstad under helgen. De tidigare åren vi bott här har vi vart där också och förra året klämde jag Vilses finger i en toadörr, får rysningar när jag tänker på det. Jag kommer springades ut till Sebbe och grinar, helt allvarligt trodde jag att jag hade mosat hennes pekfinger. Tur de fanns lagläkare på plats som kunde hjälpa till! 
 
Just nu håller jag på att måla om Ilses säng. Jag målade ju om hennes rum för några dagar sedan och tyckte inte riktigt att sängen passade in så jag bestämde mig för att måla om den. Stövlade in på stuvbutiken idag med Ilses docksäng i högerhanden och Ilse på vänstra höften för att få exakt samma färg på hennes säng som på hennes docksäng. Just nu ser det väldigt bra ut, får väl se hur det ser ut imorgon i dagsljuset. Jag är ju en sån som bara målar där det syns. Jag målar alltså inte baksidan osv, känns lite överkurs tycker jag! 
 
Återkommer med resultat. Nu bör färgen ha torkat så jag kan nog bädda nu...
 
 
 
 

Förevigt arbetssökande.

Gabriella Toresson / 08 Augusti, 2017 kl 22:30 / Allmänt
7 kommentarer


Nu är jag smått irrad på att dom som gått en 3-årig klipp och klistra utbildning på gymnasiet ska komma före mig när de gäller jobb på förskola. Jag anmälde mig till vikariepoolen till förskola här i Karlstad (NÅTT måste jag ju göra) men jag hade inte det som krävdes. Hade jag vart barnskötare (dvs gått bf) så hade jag fått vart med, men inte nu. 

Det betyder alltså att SEBBE skulle få ett jobb på förskola före mig. Förstår ju absolut att de vill ha utbildade människor till sånna jobb men ärligt. Vad har bf med saken att göra? Här kan jag ju faktiskt tycka att de borde gå lite på erfarenhet, om det "bara" är barnskötarutbildning som behövs. Suck... 


Höstterminen 2017!

Gabriella Toresson / 08 Augusti, 2017 kl 10:51 / Allmänt
1 kommentarer


Om en vecka är det tanken att Ilse ska börja föris igen. Det är blandade känslor från min sida faktiskt. Det känns bra för att jag vet att hon gillar det, hon har pratat om sitt "dasis" och sina fröknar hela sommaren men å andra sidan känns det dåligt pga att jag inte har någon sysselsättning.
 
I våras hade jag dåligt samvete varje gång jag lämnade henne där men då, kan jag se såhär i efterhand behövde jag ju en dagisplats. Dels var jag ju sjukskriven och så behövde jag verkligen tid för att min kropp skulle kunna återhämta sig ordentligt. Det är egentligen först nu jag verkligen känner igen min kropp och mig själv igen. 
Därför känns det lite fånigt att lämna henne på dagis ca 3 dagar i veckan. Även fast jag vet att hon gillar det, trivs, utvecklas och mår bra av det så känns det ändå inte 100% bra ifrån mitt håll. Menmen, vi får se. Hon var ju inte där överdrivet mycket i våras så det blir väl ungefär samma nu. Cirka 9 timmar i veckan typ. 
 
Men nått jag inte tänkt på tidigare är att hon nu omfattas av "allmän förskola". Tycker det är märkligt det där. Om jag förstått det rätt kommer Ilse gå på föris helt gratis from nu. Jag fattar verkligen inte varför barn (som uppnått en viss ålder) med föräldrar som går hemma ska ha sina barn GRATIS på förskola? Jag menar, det är ju ingen som tvingar en att ha kidsen på föris om man själv är hemma liksom.. 
Finns säkert någon bra förklaring som jag bara inte kan se..
Kan någon förklara det för moi?
 
 

Soffhäng och trollvandring!

Gabriella Toresson / 08 Augusti, 2017 kl 10:38 / Allmänt
0 kommentarer


Vilken seg tisdag än så länge. Jag och Ilse startade dagen med en powewalk, hon satt faktiskt stilla i vagnen hela vägen så jag kunde traska på i ganska raskt tempo. Nu ligger vi bara och slappar i soffan, man får ju så dåligt samvete de man bara hänger hemma men jag hoppas inte hon dör av det. Jag tror vi har det ganska mysigt faktiskt, jag vet ju att jag tycker det men om hon gör det vet jag ju inte, hon kanske tycker jag är världens sämsta morsa. Hehe.. 
 
Eventuellt ska vi snart sticka till mariebergsskogen och leka lite. Vi var där igår med och där är ju så trevligt, djur, lekpark, badstrand, trollvandring etc. Ska köpa biljetter till trollvandringen någon dag hade jag tänkt också. Den är ifrån 3 år men det struntar jag i tror jag, hon älskar ju sånt och är inte ett dugg rädd. Tror hon skulle gilla det väldigt mycket! Kanske tar det någon dag när Sebbe kan följa med, det är ju roligt om han också kan få vara med på någonting. 
 
 

Snart har 8 veckor gått!

Gabriella Toresson / 03 Augusti, 2017 kl 22:25 / Allmänt
0 kommentarer


SNAAAAART har åtta veckor gått sen jag har hos doktorn sist. Åtta veckor av kortisonanvändning är snart förbi. Skönt, har räknat ner. De sista veckorna har jag känt mig svälld, främst i ansiktet. Kanske att jag inbillar mig, men det är känslan. Hoppas att jag ska slippa använda det mer nu. Andra omgången sedan i december, det är ju såklart ingen hit. Om jag fortfarande behöver medicin efter dessa åtta veckor hoppas jag på att klara mig på något lite mildare. 
 
Håret har börjat växa också, det är ju extremt asdålig kvalitet på det som är långt (kort) men jag ser i botten att nytt hår har börjat växa ut. Tråkigt nog tar det ju tyvärr några år innan det är ute. Hade ju fått så bra kvalle precis innan allting hände. Nu får jag vänta och vänta igen. Suck! Är så sugen på att sätta i hårförlägning, men det är ju så satans dyrt! 
Jag är ju bra på att tänka "det är ju bara hår etc" men jag tycker faktiskt inte att det är roligt. Jag tycker tyyyp att det är värre att ha tappat håret än att bli av med halva tarmsystemet. Och det trodde jag faktiskt inte om mig själv. 
 
Aja, bara att kämpa på och sluta gnälla för lite hår! 
 
Behöver absolut inte ha längre hår än sådär, men jag vill inte att det ska fattas hår i vissa partier när man plattar det!!! FÅR PANIK!
 

Torsdag!

Gabriella Toresson / 03 Augusti, 2017 kl 22:12 / Allmänt
0 kommentarer


Nu har jag varit flitig här hemma, har målat om både gästrummet och Ilses sovrum. Det blev väldigt bra, men de fattas ju saker. Men det får bli klart när det blir klart! Har köpt hem lite nya blommor också. Alla var döda när vi kom hem, så nu börjar vi komma i ordning här hemma igen. Trevligt!
 
Imorgon är det redan fredag. Vi tänkte egentligen åka till Göteborg i helgen då det är den enda lediga helgen Sebbe kommer ha på länge. Men tror vi hoppar det, vi ska till Strömstad nästa helg med laget så det blir så mycket bilåkande för Ilse. Plus att jag och Ilse kanske ska åka till Stockholm i slutet på augusti och träffa Iza och Linus. Sebbe åker till Italien och spelar matcher i flera dagar så då vill inte vi sitta här och rulla tummarna.
 
Imorgon vankas kräftskiva och det ska bli så smarrigt! Älskar kräftor. Hoppas min tunntarm pallar med det, har läst lite olika saker angående det. 
 
Första bowlingklotet har rullat för lillan. HUR galget gulligt är det med bowlingskor i storlek 22?
 

Ommålat och inte så ensamt..

Gabriella Toresson / 01 Augusti, 2017 kl 21:20 / Allmänt
0 kommentarer


2 dagar i Karlstad och det känns faktiskt förvånansvärt bra. Kan bero på att vi hållt oss sysselsatta dessa 2 dagar så vi har inte alls känt oss ensamma. 


Nej, men faktum är att Karlstad känns rätt så hemma nu efter 2 år. Väldigt glad att vi fick möjlighet att bo kvar här 2 år till! Bra jobbat Sebbe! ☺️ 

Sebbe är borta över natten så jag och Ilse har roat oss hela dagen. Först hängde vi i mariebergsskogen med Lisa sen hämtade vi en efterlängtad idol på dagis och sen fortsatte hänget hos Tollefsens. Vi åt sushi och som jag längtat efter sushin här i Karlstad. Toppklass! 


Efter middagen for jag och ilse snabbt till Bergvik för att köpa en pulsklockan till Sebbe och Alex som var nedsatt med 70(!!)% och sen for vi snabbt på Ikea och köpte 2 lampor till vårt sovrum. 
Fick en knäpp igår och for och köpte färg dit in och målade om. Blev riktigt bra. Hann sätta upp sänghimmeln som jag köpte på ellos för typ 6 månader sen också. Vet inte riktigt hur jag tkr att de blev faktiskt. Så fint överallt men kanske inte i mitt sovrum.. får känna efter lite. Skönt att sovrummet är ommålat iaf, nu är de bara gästrummet och ilses rum som ska målas om. Det som är drygt med de rummen är att man måste flytta ut garderober för att komma åt. Känns lite drygt att kånka på.. 

En annan dag helt enkelt :) 


Tapeten innan, inte så rolig 👆🏼