Inflyttad familj och inflyttad cysta!

Gabriella Toresson / 28 April, 2017 kl 21:13 / Allmänt
0 kommentarer


Inflyttade och klara! Vi har förrådet kvar att tömma i lägenheten sen är den helt tom. Grymt bra kämpat dessa 2 dagar måste jag säga. Det enda som är kvar att packa upp är mina kläder som står i svartsäckar i gästrummet. Men de får vänta, orken tog slut för idag 😂


Samtidigt som vi flyttade in här valde en cysta att flytta in i min ena äggstock. Ofarlig enligt läkaren men tårarna började rinna när jag låg i den där charmiga gynstolen och jag lyckades snyfta fram "jag har haft sån otur på sista tiden". När jag satt och väntade på sjuksköterskan som skulle beställa ett blodprov bröt jag ihop och tyckte så synd om mig själv! Jag undrar vad hon tänkte när hon kom in i rummet och jag var helt rödgråten...

Just nu ligger jag i badkaret och värmer den här grymma magen som bestämde sig att ge mig ett nytt liv när de tog bort tjocktarmen. Dock tyckte underlivet att jag förtjänade liteeee mer magont än vad jag haft. Livet 👌🏼👌🏼 

Imorgon!

Gabriella Toresson / 26 April, 2017 kl 21:20 / Allmänt
2 kommentarer


Imorgon går äntligen vårt flyttlass! Ska bli så skönt med en egen altan och en egen liten gräsplätt. Sen vi kom hit efter semstern har det vart kaos med kartonger överallt. Nu har jag ingenting kvar att packa ner tror jag. Imorgon när Sebbe kommer hem från träningen börjar vi packa in i lastbilen och klockan 15.00 ska vi till banken. Efter det är det bara att åka och sätta igång att packa upp. Kul!
 
Som jag skrev i det tidigare inlägget är vi lyckligt lottade som träffat så megaschyssta kompisar. Ilse ska få spendera eftermiddagen hos familjen Tollefsen och hon blev helt överlycklig när vi frågade om hon ville åka med dem efter dagis! Min lilla arga bebis som snart är 2,5 år! 
 
Se, så hon ser upp till den blonda lilla skönheten =)
 
 
 
 
 

Ilse Vilse Virvelflicka!

Gabriella Toresson / 26 April, 2017 kl 21:02 / Allmänt
0 kommentarer


 

Lyckligt lottad ändå!

Gabriella Toresson / 26 April, 2017 kl 20:52 / Allmänt
0 kommentarer


Ibland hatar jag att bo hemifrån Sundsvall. Men ändå, hur tur har inte jag? 

Jag har träffat en karl som kan ta med mig ut på äventyr. Ofta klagar jag på det och det är så taskigt! Hur mycket kommer jag inte tacka han om 20 år? Att han drog med mig ifrån Sundsvall, fick vidga mina vyer, lära känna FANTASTISKA tjejer (och killar såklart), lära mig att ta hand om mig själv och min lilla familj utan hjälp från nära och kära. Det och mycket mer hade jag inte fått lära mig lika bra om jag bodde hemma, tror jag! 
 
Just NU känner jag mig inte super tacksam för att bo i en annan stad när vi är mitt uppe i en flytt och överhuvudtaget en ganska turbulent och känslomässigt stormig tid för mig.
Men längre fram, då kommer jag tacka honom!
 
 
 

Kolla in dessa tjejer liksom! Oj vad jag diggar er!! 👍🏼👍🏼


Lördag!

Gabriella Toresson / 22 April, 2017 kl 17:08 / Allmänt
0 kommentarer


Lördag och som vanligt är det hockey på våran tv.
Sitter och är nästan lite nervös. Vår familj hejar på Brynäs så nu vill jag bara att matchen ska ta slut. Lite mindre än 1 period kvar, kämpa!
 
Idag har vi inte gjort så mycket här hemma.. Ilse vaknade runt 07 och då låg vi kvar i sängen till runt 8. Då väckte jag Sebbe och sa att han fick kliva upp (han kan sova igenom krig tror jag). Jag somnade om och vaknade igen runt 9.30. Klev upp och tog på mig träningskläder och gick ut och sprang. Sebbe tipsade om en runda varpå jag svarade att jag aldrig skulle klara av att springa hela den biten. Men det gjorde jag! I storm och motvind dessutom! Riktigt förvånad över mig själv!
 
Blev rester från gårdagen till lunch och sen åkte vi och handlade lite grejer som vi behöver till packningen och till middagen! 
 
(BLÄ nu blev det 2-2) 
 
Nu ska jag återgå till att göra färdigt bakpotatisen vi ska äta.
 
Trevlig lördagskväll på er!
 

Till vårt hus!

Gabriella Toresson / 21 April, 2017 kl 14:55 / Allmänt
1 kommentarer


Tanken var att vi skulle ha tre stycken divaner på övervåningen hemma i Sundsvall. Ett ställe man kan ligga och glo på film och äta popcorn på medan vilse sover på kvällarna. Men, Ikeas nya kollektion Stockholm kom ju med en mörkblå sammetssoffa som både jag och Sebbe föll för. Den ska vi köpa och ha där uppe. Den är 110 cm djup och så skön!! Perfekt för filmkvällar!


Flytten närmar sig..

Gabriella Toresson / 20 April, 2017 kl 16:42 / Allmänt
2 kommentarer


Nu är vi tillbaka i Karlstad igen efter några veckor hemma i Sundsvall. Det är så skönt att vara hemma men ändå så skönt att komma "hem" till Karlstad igen. Flytten närmar sig med stormsteg och jag har börjat packa lite smått. 
Imorse när Sebbe klev upp och in i köket sa han "OJ, ska vi inte ha något att dricka ur nu?" Jag tyckte att det räckte att ha 4 glas i 2 veckor.  Typiskt mig! Men det går fort när jag sätter igång så ligger han och sover så hinner han inte med att lägga sig i! Ganska skönt att slippa ha en karl som ska lägga sig i packningen iofs.. 
Man kanske skulle öppna en flyttfirma? 
 
Det är inte roligt att bo i ett hem som man är påväg att flytta ifrån. Det är ingen idé att göra det städat, fint och mysigt när hälften av bohaget ligger i kartonger. Så nu räknar vi ner tills vi får packa upp allt igen fast i vår nya bostad. Har bestämt mig för att sätta ihop soffan med divanen och byta överdrag. Jag är ju rosa in i hjärteroten men nu är jag less på att ha rosa soffa. Det får blir ett vitt överdrag när vi flyttat. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tappa inte hakan!

Gabriella Toresson / 20 April, 2017 kl 16:19 / Allmänt
0 kommentarer


Ni behöver inte dreggla och tänka "hennes mage skulle man ha". Jag förstår, detta är vad man ser framför sig när man tänker beach 2017 ;) 
 
Nu ska jag visa min fantastiska kista igen. 5 månader efter operationen! (fatta FEM månader!!!) 
 
Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga? Det blir vassen i år! 

Kapselenteroskopi.

Gabriella Toresson / 20 April, 2017 kl 16:03 / Allmänt
1 kommentarer


Igår var dagen jag hade gruvat mig för så länge här. När jag var i Sundsvall förra gången fick jag ju en kallelse till sjukhuset. Rektoskopi (koll av ändtarm) och kapselenteroskpi (koll av tunntarm) skulle allså göras. 
 
För att kunna kolla tunntarmen var jag tvungen att dricka laxabon. Det är ett medel som gör att man sköljer tarmen. Det måste alltså vara soprent i den för att kameran ska kunna knäppa de bästa bilderna! Tre liter skulle jag dricka och om ni bara kunde förstå hur snuskigt det är! 2 liter dagen innan och 1 liter på morgonen innan läkarbesöket. Om det är snuskigt att dricka på kvällen kan ni ju tänka er ur snuskigt det är att dricka 5.30 på morgonen. Från 12.00 dagen innan var jag dessutom tvungen att fasta. 
 
Har gått igenom samma procedur för ett gäng år sedan men då hade jag ju min tjocktarm så då behövde jag dricka 4 liter. Nån fördel ska man väl ändå få ha som stomiopererad ;) 
 
På morgonen var jag iallfall väldigt nervös. När man gör en såkallad kapselenteroskopi sväljer man en liten kamera som knäpper bildera hela vägen tills den kommer ut den "vanliga vägen". Jag brukar få dela en alvedon i 2 när jag ska svälja en sån så jag tänkte att svälja en kamera som är 2,5x1 cm måste vara omöjligt. 
Det är sånna dagar som igår jag önskade att jag bodde hemma i Sundsvall. Så Sebbe hade kunnat följt med mig. Men man kan ju inte ta med en 2-åring på sånna där grejer!
 
Hade tid 7.45 och jag fick komma in direkt. De satte på mig ett bälte och en väska som var kopplad till kameran som skulle ner i magen. I väskan fanns en liten dator som man kunde följa kamernas väg hela tiden. Väldigt häftigt att följa kamernas väg från min mun till tunntarmen till att den kom ut. 
 
Att svälja kameran var iallfall inte svårt. Den gled ner väldigt lätt faktiskt! Haha!
 
Bältet och grejerna skulle jag ha till klockan 16 eller tills kameran kommit ut. Redan vid 11.30 var den ute för mig. Hehe, så jag behövde inte gå runt med det såå länge.
 
Efter att jag svalt kameran och fått alla grejer till den skulle jag göra koloskopi. Alltså gå upp med en kamera och kolla ändtarmen. Det här gör ju så ont så man vill dö. Sist när jag gjorde detta kunde jag inte ta det lugnande medlet man brukar få innan eftersom jag skulle köra till Sundsvall efteråt. Men igår så! Dom sprutar in och man somnar. Vet inte om man på riktigt somnar men man tappar iallfall medvetandet! 
 
Tjejen som jobbade sprutade in och efter tag kom hon tillbaka och sa "har du vaknat till?" Så skönt att slippa känna eller åtminstonde minnas eländet! Ändtarmen såg iallfall väldigt mycket bättre ut än förra gången! 6 veckors kortison gjorde susen! 
Nyvaken, mojsig och varm!
 
 
Nu kommer de ta cirka 3-4 veckor innan vi får svar på hur tunntarmen ser ut! Hoppas så mycket att den ser frisk och fin ut!
 
 
 
 
 

Moster x2

Gabriella Toresson / 02 April, 2017 kl 20:43 / Allmänt
2 kommentarer


Förutom den helt brutala bussolyckan som skedde imorse så har den här dagen vart fylld av kärlek och lycka! 


Jag har blivit moster för andra gången till en fantastisk liten pojke! Så stolt över min syster som är den tuffaste jag känner. Kan inte tänka mig någon bättre 2-barnsmamma än du!