Vår unge kommer inte synas till i sociala medier!

Gabriella Toresson / 14 Oktober, 2014 kl 18:33 / Allmänt
5 kommentarer


Som rubriken lyder, våran lilla kid kommer inte synas till i varken den här bloggen, facebook, instagram eller för all del någon annan form av social medie. 
Efter att ha läst en bok som heter "vad berättas om mig" så började jag fundera på för vilkens skull vi skulle lägga upp bilder på vår bebis på tex. instagram.
För barnets eller för vår? Det är ju absolut inte för ett barns skull så varför vill jag visa upp mitt barn för 200 följare på insta? För att få höra att han/hon är söt?
Nä, tror ej det. Jag kommer tycka att min unge är de sötaste, utan att någon annan säger det till mig.
Efter att jag läst ut boken stövlade jag ut till Sebbe och frågade hur han tänkte om den här saken. Han hade väl inte direkt funderat på det. Men när jag frågade för vems skull han skulle lägga ut en bild på hans barn och av vilken anledning, kunde han faktiskt inte komma på en enda vettig anledning till det. 
Den enda fördelen med det skulle ju faktiskt vara att nära och kära hemma skulle kunna ta del av ett litet liv på ett enklare sett, men nä..dom som jag känner och dom som jag vill ska veta saker KOMMER att få veta det. Så enkelt är det ju faktiskt. 
Att tillägga är ju att jag inte tycker att det är fel att visa sina barn på internet, det är ju grymt roligt/spännande att sitta och titta på barn och nyfödda bebisar men det blev helt enkelt inget för oss när vi satt och diskuterade detta. 
 
Hur har ni föräldrar resonerat kring detta? =) 
 
Likadant med den här bloggen. Jag tycker att jag är väldigt privat av mig och känner absolut inte för att dela med mig av en graviditet till helt okända människor. Nog för att jag vet vissa som läser, men långt ifrån alla, inte ens nära hälften. 
Även här kan jag säga att jag tycker det är väldigt roligt att läsa om andras graviditeter, förlossnignar och gud vet vad. Men jag vill inte att folk ska kunna läsa om mig och min. Det är ju liksom mitt och Sebbes...
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Ja, en sak är säker för mig: jag bloggar inte för andras skull, utan för min egen. Kan sitta i timmar och läsa gamla inlägg. Favoriterna är SOLKLARA; förlossningsberättelsen, inlägg som är lite djupare och som jag vet tog tid (timmar) för mig att skriva.
En anledningen jag skulle ha för att inte lägga ut bilder på mitt barn är pga av pedofiler. MEN DE FINNS OMKRING OSS OCKSÅ, inte bara här på nätet, bör tyvärr tilläggas.
Att lösenordsskydda min blogg fick räcka. Sedan har jag så gott öga till min egen unge att ingen av de bilderna jag lägger ut på ngn social media är för att få bekräftelse på att han är söt. För mig finns ingen annan, så det är inget jag behöver söka kommentarer på. Det där fattar man först då man har sitt eget barn i sina armar. Det andra kommenterar på insta är roligt att läsa, naturligtvis. Men kan aldrig påverka relationen jag har till mitt barn. (Då vore det ju ngn fel på mig :-P)
Däremot ÄLSKAR jag att följa andra som lägger ut bilder på sina barn och visar deras kläder ELLER skriver vad de lärt sig, hur de sover, äter med mera. Sånt man undrar över den dagen man själv är där och inte ens egen mamma kan ge ett tillräckligt svar, typ. Att se hur N såg ut för "52 veckor" sedan är jätteroligt och intressant för mig som mamma att se!
Jag respekterar att ni inte vill lägga ut bilder på ert barn, men dra inte slutsatsen att andra gör det för att höra att deras barn är "söta"! I vissa fall är det säkert så, men en normal person är inte så, får jag hoppas!! Sedan många som uttalar sig bottnar i en viss mån avundsjuka också, tror jag ;-)
Du får snapa eller mmsa bilder på er unge då, för jag kmr efterlysa bilder MINST en ggn/ dag! :-D

2014-10-14 @ 21:46:25
Postat av: Anonym

Kan du inte dela med dig av vilken vagn och bilstol osv som ni valt åt den lille?

2014-10-14 @ 21:46:30
Postat av: Josse

Jag är väldigt noga med vilka som får följa mig på instagram! Jag accepterar bara personer som jag verkligen känner och tycker har nått med mig att göra! På FB spårade vänlistan lite :) finns så många jag knappt pratar med som jag är vän med där. Därför lägger jag bara ut bilder på instagram :)

Många vill ju faktiskt bara snoka ;) hehe

2014-10-15 @ 12:24:47
Postat av: Lina

Jag har tagit bort alla kort på Facebook, för där är jag vän med en massa ytliga bekanta. Men på instagram väljer jag bara att godkäna dom jag verkligen vill ska följa mig. Dom jag litar på. Och blogg har jag inte. Men man ska göra det som känns rätt för en själv. Då blir det bäst. :) lycka till med förlossningen! Kram Lina

Svar: Precis! Hade jag (eller mest Sebbe) haft mer koll på vilka som följer på insta hade jag absolut inte haft ngt emot att lägga ut bilder där! Det är ju inte själva internetgrejen som är grejen utan att det är så många som kan snoka utan att man har en aning om det 😋
GabriellaToresson

2014-10-17 @ 14:07:44
Postat av: Moa

Jag tror många gör de för trenden, de verkar inne nu att berätta vad man gör speciellt dem som har barn och lägga ut bilder, internet blir bara större och större å de verkar bara bli mer och mer modernt med sidor som facebook och instagram
De är inte som förut när vi var liten när mamma och pappa filmade ens utveckling vad man gjorde då, jag tycker de var mkt roligare!:) nä alla läggerut bilder och skriver om sina barn vad dem gör och är....visst skulle de vara kul för alla oss ( läsare) som inte känner dig och sebbe så väl att få se eran bebis iafall!:D:)
men jag acceperar absolut er och jag förstår verkligen er i erat resonemang och beslut:) ta hand om er!:) kram

2014-10-19 @ 22:21:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback