Home sweet home!

Gabriella Toresson / 27 December, 2013 kl 14:06 / Allmänt
1 kommentarer
Här kommer några bilder på vårt "riktiga" hem! Jag önskar vi bodde här året om! Som ni ser är det en del saker kvar att göra, inga lister, toadörren är fortfarande träfärgad, inga knoppar på köksluckorna osv.. Efter säsongen när vi kommer hem ska allt sånt ordnas! Vi har vart lite sugen på att sälja den här lägenheten men nu när jag klev innanför dörren här så kändes det verkligen inte som jag ville göra det.. Hehe, det är ju liksom vårt första stora gemensamma köp <3 Nåja, vi får se hur det blir! :) 
God jul från oss!

Gabriella Toresson / 24 December, 2013 kl 17:29 / Allmänt
0 kommentarer
Chirstmas for two!

Gabriella Toresson / 23 December, 2013 kl 17:55 / Allmänt
0 kommentarer


Idag har vi köpt de absolut sista klapparna och gjort köttbullar och julskinka. Ska prova skinkan nu, första gången vi gör den :P är lite skeptiskt! 
Hur fin?

Gabriella Toresson / 21 December, 2013 kl 12:12 / Allmänt
1 kommentarer
Ord kan typ inte beskriva hur glad jag är över den här fina rosetten som jag fick av min bästaste kompis igår <3
Från svenskt tenn. 

Snart jul!

Gabriella Toresson / 21 December, 2013 kl 10:29 / Allmänt
0 kommentarer


Alltså finner inga ord för vädret här, det är det SÄMSTA decembervädret någonsin!! Så tråkigt med grå himmel och  regn... Man blir ju som bekant inte på de bästa humöret heller när vädre är såhär. Man vill typ inte kliva utanför dörren. Kan inte fatta att det snart är JUL! Känner mig inte i julstämning för 5 öre faktiskt.. Känner liksom att julen inte kommer varaa kul iår så jag längtar liksom inte till julen som jag alltid annars brukar göra. Såklart längtar jag efter att få öppna klappar men de känns inte som att dagen kommer vara sådär sviiiinmysig ;) haha.. 
 
Har precis klippt Fanny här hemma och nu ska jag ta och göra mig lite fika! Efter Sebbes träning idag är de lediga i 3 dagar. Skönt tycker jag :) Jag skulle så gärna vilja åka till Köpenhamn på söndag och kika i lite affärer och gå på deras julmarknad. Tyvärr blir de nog inte så men det är ju inte hela världen, vi får hitta på ngt här hemma istället! :) 
 
Igår fyllder jag 22 år, födelsedagen var bra än om lite ensam ;) Fick mycket fina och bra saker så det var alla tiders! :)  
 

Dear santa..

Gabriella Toresson / 21 December, 2013 kl 01:27 / Allmänt
0 kommentarerGårdagen!

Gabriella Toresson / 19 December, 2013 kl 01:23 / Allmänt
0 kommentarer


Måste säga att gårdagens julmiddag/fest var grymtgrymt kul! Julbordet tyckte jag var sådär, men festen efteråt var alla tiders. Efter maten dansade vi tills stället stängde! 2 tummar upp för lakers som styrde det hela. 

Några bilder från igår! :-) 

Idag har vi vart trött.. Mest mannen. 

Tips från er till mig!

Gabriella Toresson / 16 December, 2013 kl 16:55 / Allmänt
0 kommentarer


Jag har trott fram till idag att jag var bra att gå i klackar. Idag känner jag mig som en ultramega nybörjare. HUR ska jag kunna gå i dessa? Verkar omöjligt? Måste träna och hinna lära mig tills imorgon.  Några tips???


Alla kvinnor har rätt att överleva sin graviditet!

Gabriella Toresson / 14 December, 2013 kl 14:36 / Allmänt
0 kommentarer


Tjejer mellan 15 och 20 år löper störst risk att dö i samband med sin graviditet och de vanligaste dödsorsakerna är allvarliga blödningar, infektioner, högt blodtryck och osäkra aborter.

99 procent av alla dödsfall sker i låginkomstländer där det inte finns tillgång till en fungerande mödravård. Hårdast drabbade är länderna i södra Afrika och Sydasien. 

Fattigdom, brist på information och långa avstånd till sjukhus är vanliga anledningar till att många kvinnor i låginkomstländer föder i hemmet och mindre än hälften får hjälp av en utbildad barnmorska vid förlossningen. Utan rätt vård kan en kvinna förblöda på två timmar.

Lång väg kvar

Att minska mödradödligheten är ett av FN:s milleniemål, men i dagsläget är det detta mål som är längst ifrån att uppnås. På tjugo år har mödradödligheten minskat med nästan hälften, men det är en lång väg kvar till FN:s mål att alla ska ha tillgång till mödrahälsovård 2015. 

Det är mycket svårt att få exakta siffror på hur utbredd mödradödligheten är runt om i världen, bland annat på grund av att kvinnor i låginkomstländer som föder i hemmet sällan registreras. För att ett dödsfall ska klassas som mödradödlighet krävs också information om dödsorsaken och hur graviditeten såg ut, något som inte alltid finns.

Enligt WHO är definitionen av mödradödlighet att en kvinna dör under graviditeten eller upp till 42 dagar efter avslutad graviditet.

Abort är en livsfara

Långt ifrån alla i världen har tillgång till preventivmedel och sexualupplysning. Varje år dör omkring 50 000 kvinnor till följd av osäkra aborter. I stort sett alla äger rum i låginkomstländer, bara i länderna söder om Sahara står osäkra aborter för en fjärdedel av alla dödsfall kopplade till graviditet. En osäker abort innebär att den utförts av någon som inte har tillräcklig medicinsk kunskap, saknar modern utrustning och att de hygieniska förhållandena är dåliga. Vid en osäker abort riskerar kvinnan sitt liv.

Växa upp utan mamma

För varje kvinna som dör på grund av graviditetsrelaterade skador är det ett tjugotal andra som ställs inför allvarliga och långvariga konsekvenser. Det kan handla om en lång återhämtning efter en svår förlossning som gör att familjen har svårt att försörja sig. Om mamman är sjuk efter sin graviditet kan hon få svårt att ge sitt barn mat, vård och fysisk närhet vilket försätter barnets liv i fara. Ett barn som förlorat sin mamma under förlossningen löper större risk att dö innan under sitt första levnadsår än ett barn vars mamma överlever. 

Vad kan göras? 

Enligt WHO går det att förhindra cirka 90 procent av alla dödsfall som är kopplade till en graviditet, men då krävs bättre förlossningsvård, fler utbildade barnmorskor, preventivmedelsrådgivning, sexualupplysning och rätt till säkra aborter.  

 

50 kronor kan räcka till 50 plasthandskar som minskar risken för infektioner vid förlossningar.

50 kronor kan räcka till ett års förbrukning av preventivmedel.

100 kronor kan räcka till ett stetoskop som barnmorskan använder för att se till att mamman och barnet är friska. 

100 kronor kan räcka till medicin som förhindrar förblödning vid 100 förlossningar.

100 kronor kan räcka till att fyra kvinnor får gå på kontroller hos en barnmorska under sin graviditet.

200 kronor kan räcka till en begagnad cykel som en barnmorska kan ta sig fram till kvinnorna på.

200 kronor kan räcka till 14 förlossningskit för kvinnor som inte kan ta sig till ett sjukhus.

All den här texten har jag tagit från Sveriges Radios hemsida. 

 

http://www.ur.se/Tema/Varfor-finns-fattigdom/Produkter/172105-Why-Poverty-Valkommen-till-varlden#start=184&stop=587

Om ni klickar på länken ovan kommer ni in på en video där man får se hur det är att föda barn i olika delar av världen. Ärligt talat så ville jag stänga av efter 2 minuter för det är så VIDRIGT hemskt. Men också viktigt. Viktig insamling har dom startat iaf musikhjälpen! Bra gjort! 

 


Miss this one

Gabriella Toresson / 14 December, 2013 kl 01:38 / Allmänt
0 kommentarer


Nu vill jag gärna ha hem mannen igen. Tiden går sååå sakta när man är ensam!
 
   
 
 
 Att tycka synd om sig själv :P

Gabriella Toresson / 13 December, 2013 kl 18:28 / Allmänt
0 kommentarerHöjden av att tycka synd om sig själv har jag nått ikväll. När jag sitter och ska peta i mig den här fredagsmiddagen i min ensamhet ;) haha 

Ett bra tidsfördriv..

Gabriella Toresson / 13 December, 2013 kl 17:09 / Allmänt
1 kommentarer


När jag har långtråkigt, vilket jag ofta har så brukar ju datorn vara min bästa vän. Jag läser blogga, och jag kan gå in på varje blogg 25 gånger om dagen känns de som i hopp om att något ska ha uppdaterat. Men något som jag (Sebbe också för den delen) OFTA sitter och glor på är barnsaker. Alltså typ barnvagnar, barnkläder, babyskydd, spjälsängar osv.. Nu kanske ni tycker att jag låter som ett psyk men det är faktiskt ett sjukt bra tidsfördriv och det är ju verkligen roligt. Jag och Erixon har vart tillsammans i 3 år och minst 2 av dom åren kan jag ha suttit och glott på saker och sen visat Sebbe och sagt "när vi får barn ska vi ha den här" hehe.. ni hör ju, en tjej med FÖR mycket fritid.. Jag kan sitta och jämföra för-och nackdelar med olika barnvagnar tillexempel. haha. 
 
Så länge jag kan minnas har jag sagt att jag ska ha den här vagnen: 
Det känns verkligen som att en bebbe skulle kunna sova SKÖNT i den här vagnen, den känns stor och rymlig. Men kanske också lite otymplig?! Jag är ju väldigt liten så jag skulle behöva en vagn som är enkel att handskas med när det väl är dags för det. 
 
Ett annat alternativ är detta: 
Alltså bugga buffalo. Den är mer rejäl men känns ändå smidig när man kör den. (Ja, jag har provkört den eftersom min småländska väninna har den) 
 
Om jag var en bebis som skulle välja vilken jag fick sova i skulle jag nog välja den vita ändå. Den känns mer bekväm att ligga i och ja, jag älskar ju hur den ser ut! Lätt finaste vagnen jag kan komma på. Är du verkligen INTE någon barnvagnsspecialist men några barnvagnar har jag minsann provkört i mina dagar.
Nåja, det här med barnprylar blir ett angenämt problem när det komma skall. 
 
 

En välförtjänt powenap.

Gabriella Toresson / 13 December, 2013 kl 15:57 / Allmänt
0 kommentarer


Nu har jag precis lagt ner mig i sängen och tänkte ta en lite kort tupplur. Tycker jag är värd det faktiskt, inte för att jag har gjort så supermycket men mer för att jag sover så ruttet på nätterna. Inatt vid 2 ungefär började min mage att göra ont och då vet jag att det bara var att försöka somna. 
Vad jag än gör så reagerar alltid magen. Sover för lite, ororar mig för mkt, är pirrig, har ätit nått dåligt osvosv. Därför tänker jag nu stänga ner dessa grönblåa ögon en stund.
 
 
 
 

Ibland kan jag känna lite såhär..

Gabriella Toresson / 12 December, 2013 kl 16:38 / Allmänt
0 kommentarer


 
 
Men bara ibland. Min tid kommer när vi slår oss till ro i hemmet vårt <3

Musikhjälpen!

Gabriella Toresson / 12 December, 2013 kl 15:53 / Allmänt
0 kommentarer


Musikhjälpen går ju på tvåan typ hela dagarna/nätterna, om jag inte missförstått så bryts de bara för nyheter typ. Iaf har de vart så de senaste 15 timmarna.. Tvn har stått på hela natten här bara för att det inte ska var så tyst. När jag är själv så hör jag massor av ljud som inte hörs när Sebbe är hemma.. Men med tvn på så gick det lite lättare att somna och att sova! 
Somnade kanske vid 03.00 och sov till typ 04.30 då jag vaknade, kollade på klockan och insåg att det inte var någon mening att somna om eftersom att jag alltid vaknar när tidningen kommer. Strax innan fem kom tidningen och då somnade jag om och sov till 06.11 för att vara exakt, då skickade jag ett sms till Sebbe och skrev
"fyfan jag tar in på hotell" somnade om strax efter de och sov till sen till ungefär 09.00, somnade om 9.30 och sov till 10.20.
Inatt hoppas jag att jag kan sova lite bättre. Jag sa till Erixon imorse att jag kommer vara helt knäckt när han kommer hem.. Haha! Nåja, det är ju ett löjligt problem att inte sova så bra i tre nätter. 
 
Idag längtar jag hem lite extra. Snart så =)

Suck...

Gabriella Toresson / 11 December, 2013 kl 10:51 / Allmänt
0 kommentarer


Idag var de inte kul när Sebbe åkte hemifrån. Han kommer hem sent på lördag så han blir borta i 4 dagar! Förstår inte hur jag ska få tiden att gå!!! Så när han pussade mig hejdå imorse önskade jag nästan att någon kunde söva ner mig och väcka mig på lördag igen.. hehe.. Det är sånna här gånger jag önskade att jag hade en hund alltså! Då skulle jag nog kunna sova på nätterna och ha någon att vara med på dagarna ;) Nu blir de alltså 3 vakna nätter eftersom jag är så jäkla skiträdd i den här lägenheten... suck. Sen är han iaf matchledig och julledig några dagar =) Tummen upp för det!! 
 
Snart ska jag iaf ner på stan och möta upp Jessica, tror hon är på julklappsjakt. Kanske blir det en lunch..
 
ajaa. 
hörs senare.. 

Vettig text skriven av Linda Skugge!

Gabriella Toresson / 10 December, 2013 kl 15:32 / Allmänt
0 kommentarer


 
-Folk lämnar på dagis för att gå och sola
Brukar du gå en runda på stan bara för dig själv och njuta av lite shopping innan du hämtar barnen på dagis? Kanske passa på att gyma lite eller sola solarium? Fika med en kompis?
Just nu pågår en mycket hätsk förskoledebatt i Skåne. Det började med en artikel i Sydsvenskan som tog upp nya regler för förskolan. Barnen får inte gå på förskola när föräldrarna är lediga. (!) Ja, ni läste rätt. Får man lämna in barnen på dagis när man själv är ledig? Hur kan någon normalbegåvad människa tycka att det är en okej regel? Hur kan en förälder som är normalt funtad i skallen inte vilja ha sina barn hos sig när de är lediga? 
Artikeln i Sydsvenskan tog hus i helvete och nätet stormades.
Det finns alltså föräldrar som tycker att det är rimligt att lämna in ungarna på dagis när de själva är lediga. 
Det är fantastiskt läsning att ta del av de arga artikelkommentarerna. En mamma tycker hon har rätt att ha barnen på dagis hela veckan, trots att hon själv jobbar helg. (När ska hon träffa sina barn?) Förskolepersonal vittnar om föräldrar som lämnat in barnen och sedan själva åkt till stranden för att sola (!).
En mamma skriver: 
”De få som tar en fiketimme en gång i månaden eller två fuskar alltså? Kom ner på jorden. Barnomsorgen betalar vi ALLA på genom skatten. Så länge vi gör det tar jag mig också friheten att slappna av en timme mellan 15.30 och 16.30 innan jag hämtar mitt barn.”
”Slappna av” en timme innan hon hämtar barnen?? Gör ni andra också så? Är det vanligt?
Många skriver att förskolan inte är till för föräldrarna, utan för barnen. Vilken läskig åsikt! 
En mamma skriver: 
”Du har missförstått ett och annat. Du utgår från att föräldrar ser förskolan som barnvakt medan det i själva verket är för barnens skull de behöver vara på dagis.”
Det är ju så att nackhåren reser sig när man läser detta: 
”Om nu kommunen vill att jag ska ha mitt barn hemma när jag är ledig, inarbetad tid, ska jag ju också kunna få mina pengar tillbaka då man betalar för heltids omsorg, eller??!! Mina barn trivs på sin förskola och detta med att man ska tillbringa tid med sina barn är väl ändå upptill varje förälder att bestämma och inte några moralpredikare. Låt barnen vara där de vill och inte där de vuxna tycker, mina barn vill vara på sin förskola för där är kompisarna.”
Kommunen ”vill” att hon ska ha barnet hemma, hon själv då? Vill hon inte ha sitt barn hemma när hon är ledig?
Det finns en annan aspekt här också som ni kanske glömmer. Ni ska vara tacksamma över att det finns utbildad personal som vill ha hand om era ungar.
Förskolepersonalen är hjältar som tar hand om våra skrikiga, skitiga och lusiga ungar. Personalen får löss och magsjuka. De torkar våra ungar i rumpan. De måste torka upp kräks från golvet. Och eftersom städning är sånt som kommunerna skär ned på så måste personalen städa också. 
Ett ska ni veta, och det är att ingen främmande vuxen älskar era barn som ni själva gör. Antagligen tycker de att era ungar är skitjobbiga och ganska ofräscha.
Vi ska vara jävligt tacksamma.
Och det ska vi visa genom att inte fuska och inte överutnyttja förskolan.
Säg gärna tack också.
Köp en present. Visa uppskattning. Börja på måndag.
 

Väldigt klok text det här tycker jag. Och nu kommer ni som har barn och inte tycker lika i den här frågan tänka "hur kan hon (jag) yttra sig när hon inte har några egna barn" Och nej, jag har ju inga barn men jag VET hur jag vill vara som förälder när jag väl får barn. Och vill jag hellre lämna mina barn på dagis än att umgås med dem så ska jag inte skaffa några. de måste väl minsta barnunge förstå? punkt. 

3 år idag!

Gabriella Toresson / 10 December, 2013 kl 10:23 / Allmänt
0 kommentarer


JAG tycker det är sjukt länge! De känns som att han sovit bredvid mig hela livet samtidigt som de känns som de var igår jag sa "Nu är jag ihop med dig ja!" Vad Sebbe svarade på det är ännu oklart. haha. 
Första bilderna som togs på oss i december 2010! 
Älskar dig mannen min! <3
 

På väg hem till mig!

Gabriella Toresson / 09 December, 2013 kl 21:39 / Allmänt
0 kommentarer


Dessa skor är påväg hem till mig nu, väldigt fina tycker jag. Jag är VERKLIGEN ett klackskotjej, de kanske man inte kan tro men så är faktiskt fallet. Min skogarderob hemma svämmar över av höga skor och jag älskar dem. I ett framtida hus skulle jag vilja ha en större garderob där jag kan ha skorna uppstaplade på hyllor så jag bara kan sitta och titta på dem i tid och otid. 
Har kikat på dem ett tag men somvanligt tänker jag "jag köper dem sen" men idag fick jag till min stora förvånan ett presentkort från Nelly för att jag hade namnsdag så då slog jag till. Och jag tror jag nöp den sista 35:an :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Veligaste tjejen i staden.

Gabriella Toresson / 09 December, 2013 kl 13:57 / Allmänt
0 kommentarer


Ändrade planer IGEN! Nu har vi bestämt att jag åker hem 25/12 och stannar hemma till 2/1. Vi blir alltså hemma över nyår, trevligt. Sebbe spelar i Gävle 30 december och efter matchen åker han till Sundsvall han med. Mysigt!! Mysigt för han också att komma hem till Sundsvall en snabb sväng, finns inte så många tillfällen för han att åka hem. Jag åker alltså inte hem på onsdag som det var tänkt utan jag stannar här ett tag till innan jag får komma hem. Den som väntar på något gott ;-) 
Jag är verkligen stans veligaste person, igår när vi satt och surrade om detta på skype med Iza och Linus kändes de som att min hjärna skulle sprängas. Funderade fram och tillbaka, ångra mig, ändrade planerna igen och höll på så länge.. Sebbe sa att de var som att jag skulle boka en jorden runt resa... 
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att bokat om min resa, ringt angående ett jobb jag sökt, ring och avbokat Sebbes tandläkarbesök och sorterat tvätt. När Ekke kommer hem har vi tvättid, egentligen hade jag kunnat börja tvättat men jag går ju inte ner i tvättstugan själv. När vi skulle flytta hit var mitt krav att ha tvättmaskin i lägan, tyvär blev det ju inte så, så då måste Sebbe alltid vara med när vi tvättar. 
Tror att Erixon skulle uppskatta en tvättmaskin här uppe lika mycket som mig, eftersom han själv också är lite rätt för att gå ner i tvättis själv. Han tycker att det är "lite läskigt" ;) hehe..
 
Just nu sitter jag och kikar på unga mödrar på femman. Socialtjänsten ska tvångsomhänderta ena familjens nyfödda lilla flicka. Så hemskt! Gräsligt om någon skulle komma och ta ens barn på BB. Men barnens bästa måste ju såklart komma först. 
 
 

Home alone

Gabriella Toresson / 07 December, 2013 kl 20:45 / Allmänt
0 kommentarer


Att vara ensam hemma är inte så skoj. Men man får göra de bästa av situationen 👍


Om vi någonsin ska bygga ett hus!

Gabriella Toresson / 07 December, 2013 kl 13:08 / Allmänt
0 kommentarer


Så skulle jag kunna tänka mig detta:
 
 
 
Något jag VERKLIGEN kommer att prioritera i ett framtida husköp är tvättstuga. Jag vill ha en stor och rymlig tvättstuga så man kan ha tvätten hängandes där inne. Fett otrevligt att ha som vi har nu, med tvätt som hänger överallt, över dörrar, över element, över stolar och såklart på torkställningen. Tvättstugan blir viktig ;) 
 

 Innan det blir tal om något husköp är ett jobb till GT A&O. Det är svårt att finansiera ett husköp som en arbetslös sate. 
 

Så bra!

Gabriella Toresson / 06 December, 2013 kl 13:44 / Allmänt
0 kommentarer


 
Hur grym är Helen Sjöholm när hon sjunger Håkan Hellströms låt?
Den här låten skulle jag lätt kunna ha på mitt bröllop!
Att dom sjunger "vill du ha en idiot lägg din hand i min" gör ingenting, lite små idiot är vi väl allihop någongång
-v-

Städdag!

Gabriella Toresson / 06 December, 2013 kl 13:27 / Allmänt
0 kommentarer


Håller på att städar här hemma, ska bara torka golven sen är jag klar. Tar sån jäkla tid!! Men med Håkans musik på så går de av bara farten. Brukar komma på mig själv när jag torkar att gå och sjunga och danska med moppen.. haha! 
 
Träningsvärken jag har idag är inte nådig. Men bra! Igår när jag kom hem från gymmet så sa jag till Sebbe att om jag inte har träningsvärk imorgon (idag) så ska jag sluta träna. Tji fick jag ;) 
 
Var inne en snabb sväng på nellys hemsida och kikade efter ett par skor jag velat ha länge, men tänkt att jag ska köpa efter jul men dom är såklart slut nu. Men de är typiskt mig. Men iaf så hittade jag den här: 
Hur fin? Får nog bli ett köp, efter jul. Om den finns kvar då. Från nelly och kostar 399 kr :) 
 

Men äntligen!

Gabriella Toresson / 04 December, 2013 kl 15:37 / Allmänt
1 kommentarerHehe, jag är dryg och säger att filten är till Edgar (vår framtida son). Alltså, filten är ju till han men de dröjer ju till han kommer :P

Rosa blommor passar bra till jul.

Gabriella Toresson / 04 December, 2013 kl 13:38 / Allmänt
2 kommentarer


När jag var ner på torget för att handla hyacinter för en vecka sen ungefär frågade jag hon som jobbade där efter röda. Hon pekade och sa att dom med röd "kruka" är röda. Okej tänkte jag och tog tre sånna. Nu har dessa slagit ut till min stora förtjusning. Fint va? Dom är ju allt annat än röda. Rosa hyacinter är inte vad jag kallar juligt ;) haha... snart får jag dock byta ut dom :P

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så fint!!!

Gabriella Toresson / 03 December, 2013 kl 20:20 / Allmänt
1 kommentarer

Skulle vilja bli en resare!

Gabriella Toresson / 03 December, 2013 kl 12:49 / Allmänt
3 kommentarer


Jag skulle så gärna vilja åka till Bali, vet inte hur längesen de var jag sa det första gången och jag har inte släppt de ännu. Det är verkligen ett ställe jag skulle vilja besöka innan jag dör. Och helst innan vi får barn också, eftersom de är en mindre rolig resa dit.. Har suttit och kikat på resor dit nu på morgonen, och de är inte bara att hoppa på ett flyg och sen när man kliver av är man framme. Resorna jag har hittat har de vart 3 mellanlandningar på. Och sen vet jag ju hur jag är, jag skulle inte hinna fram till Bali innan jag skulle ha fått hemlängtan och vilja åka hem igen.
Jag önskar verkligen att jag vore lite tuffare på resfronten. Men till Bali ska jag iaf! Det är ett som är säkert. De tråkiga är ju att vi inte kan boka en resa nu, eftersom vi inte vet exakt när Sebbe är ledig på våren. Det är inte bara att boka en resa och sen ta semester tyvärr..
Jag skulle gärna åka till Thailand också, där har jag ju varit och vet att jag inte hade hemlängtan då, så de känns lite mer "tryggt". Tyvärr är ju Sebbe ALDRIG ledig när vädret där är det man vill att de ska vara, så de är liksom struket från listan.
 
 
 
 

Byta stil i hemmet!

Gabriella Toresson / 02 December, 2013 kl 17:52 / Allmänt
3 kommentarer


Innan vi flyttade till Växjö hade jag bestämt mig för att ha lite modernare inredning. Jag beställde lite otypiska Gabbis-lampor och fat, men den här modernare stilen är också den lite dyrare stilen tyvärr. Det vi har handlat till den här lägenheten är ju sånt som vi antar kommer få flytta med till kanske flera olika städer och lägenheter, så sakerna kommer ju ta skada av flyttandet, så därför känns de inte kul att köpa lite dyrare grejer som kanske ska komma att bli förstörd i flyttar. Därför består de mesta av vårt hem av Ikeasaker, och inget fel med det, älskar MYCKET av ikeas grejer men nu börjar jag bli som lite mätt på det... Jag är less på de gamla och antika, rent av chabbychic får mig att vilja spy. 
(För att klargöra detta till folk som känner sig träffade, hos ANDRA är de fint. Men jag tycker det är uttjatat hos mig. Vissa grejer jag har här hemma köpte jag när jag flyttade hemifrån i januari 2011 så det är klart att man blir less på saker man haft så länge) 
 
Men som saagt så är ju allt en pengafråga och att köpa inredning till en läga på nästan 100kvm är dyrt, så då har man helt enkelt inte råd att köpa sakerna man egentligen skulle vilja ha, utan man får helt enkelt nöja sig med det som är okej. OCH det är mer än okej här hemma, vi har de rätt så trevligt men jag är ändå trött på vissa saker. Är less på gulligull-kuddar och mycket småprylar osvosv.. 
I Lammhult har dom en butik som heter Svenssons och de har så sjukt mycket snyggt. Tyvärr väldigt dyrt dock. 
 
Men jag har iaf bestämt mig för att när julpyntet är borta ska jag köpa lite saker som jag gillar numera. Ska tex kolla om jag hittar ngn annan matta till vardagsrummet, nya kuddar till soffan. Små saker som ändå gör rätt mycket. Och jag ska säga att mycket av det vi har här i lägan har vi fått av min mamma. Hon är världens bästa och hjälper alltid till, vi har fått otroligt mycket av henne till lägan. Mycket som vi har här är hennes gamla grejer också, som vi knyckt med oss.. haha.. 
 
Jag är inte helt tillsfred med hemmet just nu, jag får absolut ingen mys-stämning i fönstrena och rummet där vårat matbord står fryser man nästan när man kommer in i, så kalt (nej, inte kallt utan kalt) är de där inne och jag vet inte hur jag ska få till det. Några tavlor ska iaf sättas upp där inne! 
Saker jag mer än gärna skulle kunna tänka mig att ha här hemma! 
 

Jeans

Gabriella Toresson / 01 December, 2013 kl 00:31 / Allmänt
1 kommentarer


Enda chansen att se en aning längre ut är i dessa brallor och höga skor..